Voetbal leeft weer in Lokeren: duizenden supporters trekken in stoet door de stad

Honderden supporters vieren wederopstanding Lokeren-Temse in gietende regen: “Sporting zal nooit vergaan”.© TV Oost

Lokeren -

Sporting Lokeren-Temse is nog geen kampioen, maar zaterdag werd er zelfs al voor de overwinning tegen Eendracht Aalst gefeest in en rond Lokeren, ondanks de barre weersomstandigheden. Ruim 1.500 supporters trokken in stoet door de stad richting stadion waar 2.500 andere fans hen vergezelden. “We hebben de club nooit in de steek gelaten”, zeggen veel fans.

Ivan Elegeert

Meer dan 4.000 supporters zagen zaterdagavond hoe hun favoriete club in de slotminuut nog won tegen Eendracht Aalst, waardoor Lokeren-Temse nog één puntje nodig heeft om echt kampioen te zijn. “Het zal allicht nog niet voor vandaag zijn, maar dat maakt niet uit”, voorspelde opper-supporter Jens Van der Voorden al in de namiddag. “We hebben al een schitterend seizoen achter de rug. En binnen twee weken in Oudenaarde volgt de kers op de taart.”

Regen en muziek

Jens voerde zaterdagmiddag, met de Lokerse Authentics, de stoet aan die vanop de Lokerse Markt richting stadion trok. Voordien zorgden Lokerse dj’s ondanks de regen met pompende beats voor de nodige sfeer op en rond de Lokerse Markt. Op het podium kwamen een aantal ex-spelers langs, kwam ook de legendarische ploegafgevaardigde ‘Dancing’ Willy Peeters de supporters nog eens aanvuren en werd ook speler Toon Janssen (die zaterdagavond niet mocht spelen wegens een schorsing, red.) aan de tand gevoeld.

(Lees verder onder de foto)

Ook de Zelzaatse Yellow Brothers waren van de partij.© ies

“Hier wilden we zeker bij zijn”, laten Jonas, Peter, Filip en Kevin van de supportersclub Yellow Brothers uit Zelzate weten. “Wij zijn dan ook niet voor niets de ‘vrolijke vrienden met hart en nieren voor geel-wit-zwart’.”

Herrijzen

Zelfs voorzitter Hans Van Duysen was onder de indruk. “Dit doet me echt iets. Voor al deze mensen en voor heel de stad heb ik inderdaad drie jaar geleden mijn nek uitgestoken om onze club te laten herrijzen”, zegt Van Duysen. “Hopelijk zetten we dit seizoen een belangrijke stap naar hogerop en kunnen we verder bouwen. Voor mij is het heel belangrijk dat we één grote familie kunnen zijn en blijven. Waar ontspanning en voetbalplezier samen gaan.”

(Lees verder onder de video)

De supporters laten Lokeren-Temse nooit in de steek en beginnen alvast te oefenen voor de kampioenenviering. - video: Carine Tollenaere.© Het Nieuwsblad

Ook Tino, Stan en Cecile zijn met de hele familie naar de Lokerse Markt gekomen. “Wij hebben onze club nooit in de steek gelaten” klinkt het bij de familie. “Ook niet na het faillissement drie jaar geleden. Ook de uitwedstrijden missen we niet. ‘Wij zijn Lokeren’ is echt wel op ons van toepassing.”

Toen Simon Vermeiren in de slotminuut het winnende doelpunt scoorde daverde Daknam opnieuw als vanouds. Voetbal leeft weer in de Durmestad.

Het barre weer hield de fans niet tegen.© ies

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus