De Ronde is ook telkens feest: “Beter dan de Bierfeesten en kermis samen”

De Kwaremont-biertjes gingen vlot over de toog .© pdv

Oudenaarde
Paul Darragas

Met een gure noordenwind was het allerminst terrasjesweer en ook niet meteen uitnodigend voor een verfrissend pintje. Niettemin gingen in café Carillon op de Markt in Oudenaarde zeker de Kwaremont-biertjes heel vlot over de toog. “De Ronde van Vlaanderen is sowieso altijd een topdag en dus telkens een dag om naar uit te kijken. Beter zelfs dan de Adriaen Brouwer Bierfeesten en de kermis samen, vooral door de fantastische sfeer. Met heel veel buitenlandse wielerfans is het genieten van de uitgelaten en opperbeste sfeer”, klinkt het.

Ook in de zone van de aankomst in de Minderbroedersstraat was aan sfeer geen gebrek. In de jeugdzone, georganiseerd door KSA Oudenaarde en het jeugdhuis Den Hof, kon je de koers op een groot scherm volgen. Dat was ook het geval in de publiekszone aan de aankomst, waar drank- en eetstandjes en animatie voorzien was.

De oproep om respect te tonen voor het werk van de seingevers en politie viel niet in dovemansoren. “Ik ervaar in elk geval dat de mensen heel hoffelijk zijn en dat onze bevelen zonder morren worden opgevolgd. Zo hoort het ook”, zegt Christine, die in Oudenaarde als steward aan de slag is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus