Vrouwenvoetbal Superleague - Play-Off 1 AA Gent - Sporting Anderlecht 1-5

Jorn Van Ginderdeuren gaat met AA Gent zwaar onderuit tegen Sporting Anderlecht: “We haalden niet het niveau dat van ons mag worden verwacht”

Lore Jacobs kopt de bal voorbij de Gentse doelvrouw Riet Maes voor de 0-1.© NDM

GENT -

In de play-offs van de Superleague keken de supporters van AA Gent met hoge verwachtingen uit naar de komst van Sporting Anderlecht. Het enthousiasme maakte echter snel plaats voor teleurstelling.

Johan Polet

De Buffalo’s stelden op eigen veld flink teleur want verloren met 1-5 tegen Sporting Anderlecht. De bezoekers leidden aan de rust met 0-3 via een hattrick van Lore Jacobs. In de tweede helft liep de ploeg van coach Dave Mattheus (ex-AA Gent) uit tot 0-5. In de slotfase lukte Amber Maximus de eerredder voor AA Gent dat in vier wedstrijden bleef steken op één punt op twaalf. Coach Jorn Van Ginderdeuren toonde zich zeer teleurgesteld over de prestatie van zijn ploeg.

“Ik had een goed gevoel bij de opwarming”, zegt coach Van Ginderdeuren. “Iedereen begon met de juiste focus aan de wedstrijd maar dat vertaalde zich niet in een sterke prestatie. We konden ons offensief te weinig doorzetten, er was weinig kwaliteit aan de bal en we gaven enkele doelpunten te gemakkelijk weg. Ik denk dat zeker drie van de vijf tegentreffers te vermijden waren. Wij hadden top moeten zijn om tegen Sporting Anderlecht minstens een punt te oogsten, maar hebben nooit de indruk kunnen wekken dat we met onze opponent konden wedijveren. We liepen voortdurend achter de feiten aan en haalden niet het niveau dat van ons mag worden verwacht. Dit was zonder twijfel een collectieve offday.”

Geen excuses

De zware nederlaag tegen Sporting Anderlecht is een tweede mentale opdoffer, nadat de Buffalo’s vorige vrijdag met 2-0 verloor bij Racing Genk. “We toonden ons ook tegen de Limburgers te slordig in de passing”, aldus Van Ginderdeuren. “Toen hadden we het excuus dat het onze derde wedstrijd in een tijdsspanne van één week was en we misten er misschien een dosis frisheid. Dat argument konden we tegen Sporting Anderlecht niet inroepen.”

Komend weekend staat AA Gent voor een vrije speeldag door interlandverplichtingen. “Er zijn deze week een zestal speelsters weg met de Red Flames waardoor ik op de trainingen opnieuw met een kleine kern zal moeten werken”, blikt de Gentse coach vooruit. “Dat maakt het niet gemakkelijk om aandacht aan onze leerpunten te besteden. We hervatten op vrijdag 14 april met een thuiswedstrijd tegen Club Brugge. Ik hoop dat de fysieke en mentale batterijen tegen die dag zijn opgeladen want we zijn onszelf een reactie verschuldigd.”