Voetbal 3de provinciale A Daring Brugge - VK Dudzele 2-0

Daring Brugge promoveert voor het eerst naar tweede provinciale: “We hebben deze titel zeker niet gestolen”

Meteen na de 2-0-zege tegen Dudzele barstte het feestje helemaal los.© Bart Vandenbroucke

Brugge -

Waar Daring Brugge vorig weekend door het gelijkspel in Aarsele nog niet in slaagde, is zaterdag wel gelukt. De Bruggelingen zetten Dudzele probleemloos met 2-0 opzij en pakten drie wedstrijden voor het einde van de competitie de oververdiende titel.

Philippe Decruynaere

“Als je erin slaagt om meer dan vier maanden ongeslagen te blijven, ben je de meer dan verdiende kampioen”, glunderde Preben Verbandt, de dolgelukkige coach van de kersverse kampioen. “In Aarsele speelden we veel te gespannen en nerveus. Tegen Dudzele pakten we het volwassen aan. Ik wist en voelde dat het niet meer kon mislopen. Mijn jongens verdienen deze promotie. Laten we nu eerst maar even genieten van deze uitzonderlijke prestatie. We hoopten op een eindrondeticket, maar uiteindelijk is het de titel geworden.”

Ook trainer Preben Verbandt (met bril en pet) liet zich helemaal gaan.© Bart Vandenbroucke

“Dit is een historisch moment in de geschiedenis van de club”, vulde een overgelukkige voorzitter Wim Vandycke aan. “Voor het eerst promoveert Daring Brugge naar tweede provinciale. Wie dat voorspeld had voor aanvang van het seizoen, is een waarzegger. Met deze ploeg en de versterkingen die we binnenhaalden, moeten we ons kunnen handhaven in tweede provinciale. We hebben een homogene ploeg met stuk voor stuk goeie voetballers zonder vedette-allures. Die jongens voetballen elke week met grinta en overgave. Als we het volgend seizoen ook zo aanpakken, zie ik ons niet in de problemen komen.”

“Dit was een seizoen om niet snel te vergeten”

Bart Cleenwerck

Er werd nog flink en lang gefeest na de overwinning tegen de buren uit Dudzele. Bart Cleenwerck, kapitein en sterkhouder, genoot duidelijk van de titel. “Na het gelijkspel op Oudenburg en de overwinning in de terugronde tegen De Haan wist ik dat we kampioen zouden worden. Tegen Dudzele gaven we de vroege voorsprong niet meer uit handen en kwamen we nooit meer in de problemen. Zelf moest ik rond het halfuur van het veld na een kwalijke val op mijn schouder, maar dat heeft me niet tegengehouden om nog mee te vieren met de andere jongens. Ik ben ontzettend fier op wat we de voorbije maanden presteerden. Dit was een seizoen om niet snel te vergeten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus