Volksfeest in het Dorp van de Ronde: duizenden toeschouwers genieten van doortocht renners

© mrr

Izegem -

Duizenden toeschouwers verzamelden zondagvoormiddag rijendik in hartje Izegem om een glimp op te vangen van de doortocht van de renners in de Ronde van Vlaanderen. Een groot scherm op de Korenmarkt, met een meterslange toog, muziek en kinderanimatie maakten daarvan een waar volksfeest in het ‘Dorp van de Ronde’.

Matthias Robbe

Izegem Passage Ronde.© mrr

Izegem Passage Ronde .© mrr

Izegem Passage Ronde.© mrr

Het was de eerste keer sinds 2014 dat de Ronde van Vlaanderen in Izegem passeerde, dit jaar samen met Beernem uitgeroepen tot ‘Dorp van de Ronde’. De belangstelling was erg groot was. Rijendik stonden toeschouwers al vanaf de start om 10 uur in Brugge aan te schuiven op de Centrumbrug, op de Korenmarkt en in de Nieuwstraat om een glimp op te vangen van hun favoriete renners.

Yves Lampaert publiekslieveling

Dat bleek voor heel wat mensen Yves Lampaert te zijn. Hij kwam als één van de eersten over de Centrumbrug en werd daarbij luid aangemoedigd.

Onder hen Miguel en Steven, twee vrienden uit Izegem die al een tijdje uitkeken naar de passage en in tenue en met vlag kwamen afgezakt naar het centrum van de stad. “We hebben er vandaag speciaal onze wekker wat vroeger voor gezet! We wilden niets missen van het volksfeest en zijn er daarom als één van de eersten bij hier op de Korenmarkt. Met de fiets, want het belooft een ware volkstoeloop te worden”, zeggen ze. (Lees verder onder de foto’s)

© mrr

© mrr

Ook heel wat gezinnen met jonge kinderen wilden een glimp opvangen van de renners. Bailey was één van de jonge meisjes die langs de kant enthousiast met vlaggen stond te zwaaien en luidop droomde van ooit zelf in de koers te mogen rijden. “Maar zo snel als de renners vandaag, dat kan ik nog niet”, besefte ze.

BK Wielrennen

Ook Wout Van Aert kon op veel steun rekenen. “We herkennen zijn fans door de outfit van Jumbo-Visma”, lacht Sven (64), die samen met vrouw, kinderen en kleinkinderen kwam kijken.

Het grote enthousiasme is alvast een voorsmaakje voor het BK wielrennen op zondag 25 juni dat in en rond Izegem gereden wordt. Al zal dat niet over de Centrumbrug zijn. Die gaat vanaf maandag 3 april ruim een jaar volledig dicht voor renovatiewerken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus