Langverwachte film ‘De Passie’ gaat in première in Siniscoop: “Benieuwd naar de reacties”

De cast van ‘De Passie’ op de rode loper in de Siniscoop.© yjs

Sint-Niklaas -

In de Siniscoop in Sint-Niklaas is zaterdagavond de langverwachte film ‘De Passie’ in première gegaan. De moderne vertolking van het lijdensverhaal van Jezus had oorspronkelijk drie jaar geleden als groot spektakel moeten plaatsvinden op de Grote Markt, maar werd omwille van de coronapandemie omgevormd tot een film. “Het is een andere vorm van adrenaline die eveneens bijzonder spannend is”, aldus regisseur Stefan Van Guyse.

Yannick Joos

Op 4 april 2020 had op de Grote Markt in Sint-Niklaas het groots live spektakel De Passie moeten plaatsvinden, waarbij bekende en minder bekende acteurs voor een vierde keer in Vlaanderen het lijdensverhaal van Jezus vertolkten. Maar enkele weken voor de voorstelling brak de coronacrisis uit en werd De Passie noodgedwongen een eerste keer uitgesteld. Na enkele daaropvolgende coronagolven besliste de stuurgroep begin 2022 om het roer om te gooien en het geheel te verfilmen.

(Lees verder onder de foto)

Er zakte heel wat volk af naar de Siniscoop voor de première.© yjs

“In het voorjaar en de zomer van afgelopen jaar filmden we de scènes op verschillende locaties in Sint-Niklaas”, vertelt regisseur Stefan Van Guyse. “De weg naar een afgewerkte film is natuurlijk anders dan bij een live voorstelling, waarbij je eigenlijk met de hele cast en crew in één rechte lijn toewerkt naar dat moment. Op zo’n filmpremière is het een andere vorm van adrenaline die eveneens bijzonder spannend is en je natuurlijk even benieuwd bent naar de reacties.”

Rode loper

Ook de cast met onder meer Braam Verreth, Jan Schepens, Yemi Oduwale, Viv Van Dingenen, Marjan De Gendt, Hannes Vandersteene en Peter Thyssen was zaterdagavond aanwezig op de rode loper in Sint-Niklaas. “De film is in net iets meer dan tien draaidagen opgenomen, wat in se bijzonder weinig is voor een film van een uur en twintig minuten”, aldus hoofdrolspeler Braam Verreth, die de rol van Jezus vertolkt. “Het is altijd speciaal om jezelf op het grote doek te zien en ook het zingen in de film maakte dit project bijzonder.”

Op woensdag 5 en vrijdag 7 april 2023 is de film te bekijken in de Siniscoop in Sint-Niklaas. Vanaf 7 april, niet toevallig Goede Vrijdag, is De Passie gratis te bekijken via de website van Kerknet.

Langverwachte film ‘De Passie’ eindelijk in première.© TV Oost

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus