Mannen van de Met winnen ook nog prijs van beste stoetliedje

Mannen van de Met winnen na Carnaval Halle 2023 en Losse Schroeven nu ook de prijs voor het beste stoetlied.© idh

Halle -

Voor de Mannen van de Met kan het carnavalsjaar 2023 niet meer stuk. Nadat ze twee weken geleden als winnaar van Carnaval Halle 2023 werden uitgeroepen en eerder ook al Halle op Losse Schroeven wonnen, werd nu ook hun stoetliedje ‘Carnaval in India’ verkozen als beste stoetliedje.

Ingrid Depraetere

“Nog nooit waren er zoveel stoetliedjes te horen in de carnavalsstoet als dit jaar”, vertelt Sonny Vanderheyden op Radio Victoria. “Dat zijn liedjes die carnavalsgroepen speciaal maken om hun act met wagen en kostuums helemaal af te maken. Die liedjes creëren een bepaalde sfeer als de groep voorbijkomt en vertellen iets over hun thema. Ook daar kruipt heel veel tijd en energie in. Omdat deze stoetliedjes vaak niet eerder te horen zijn in carnavalsmixen en dergelijke omdat ze als verrassing dienen in de carnavalsstoet, vond Radio Victoria dat een aparte wedstrijd voor het beste stoetliedje op zijn plaats was. Het is een manier om carnavalisten hierin aan te moedigen en hiervoor een waardering te tonen.”

Net als bij de jaarlijkse Carnaval Top 100 kon ook het publiek stemmen, eerst voor een longlist en daarna voor een shortlist. Op nummer één in de top tien van het beste stoetliedje eindigden opnieuw de Mannen van de Met met hun aanstekelijke ‘Carnaval in India’ met Bollywoodsound. Het lied wordt gezonden door groepslid Matthias die de laatste jaren heel vaak de liedjes van de Mannen van de Met inzingt. De melodie werd geleend van een populair Bollywoodlied uit de jaren negentig.

Tweede werden de Afzakkers met hun al even aanstekelijk liedje over Kriek Boon. De Smosjterpotten eindigden op de derde plaats. De winnaars mochten zondag hun prijs in ontvangst nemen in de studio van Radio Victoria.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus