Straat kleurt paars om meer bezoekers van populaire Hallerbos naar stad te lokken

Het gepimpte Bluebellstraatje werd zaterdag officieel geopend.© idh

Halle -

Halle heeft binnenkort niet alleen een Hallerbos met een paars bloementapijt van boshyacinten. Sinds zaterdag kleurt ook een van de meest pittoreske straatjes van de binnenstad, het Hoornstraatje, helemaal paars. De Bluebellstreet is een extra attractie om ook een deel van de duizenden wandelaars tot in het stadscentrum te krijgen.

Ingrid Depraetere

Het idee om ook Halle zelf tijdens de hyacintenbloei in een paars kleedje te steken, komt van de Verenigde Handelaars van Halle. “Halle heeft heel wat troeven. Het zou fijn zijn als al die mensen die naar het Hallerbos komen, ook eens afzakken naar de stad om er iets te eten of te drinken, te komen shoppen of onze toeristische attracties te komen ontdekken zoals de basiliek of het museum in Den Ast”, zegt winkeluitbater Philip Demanet. “Nu stappen de meesten na hun bezoek aan het Hallerbos gewoon terug op de trein of in hun auto.”

De Verenigde Handelaars lanceerden het idee om in het Hoornstraatje tussen de basiliek en de Beestenmarkt de sfeer van het paarse bos op te roepen. Ze namen het evenementenbureau Maspoe onder de arm die zorgde voor paarse lichteffecten, een paarse beschildering van de straatstenen (die door de regen helaas snel terug verdwenen), paarse vlagjes, foto’s van het Hallerbos en infopanelen met uitleg over het magische bos. Overal in de stad staan paarse fietsen als teaser.

“De stad was meteen bereid om mee in dit verhaal te stappen en het project financieel mee te ondersteunen”, zegt schepen van Lokale Economie Johan Servé (Vooruit). “Alle beetjes helpen voor handelaars en horeca om ons stadscentrum onder de aandacht te brengen. In het verleden hebben we ooit eens geprobeerd om mensen die de speciale hyacintenbus namen van het Hallerbos naar het station te laten afstappen aan de bib om hen zo richting stadscentrum te duwen maar dat bleek geen groot succes. Met een extra attractie in de stad zelf hopen we dat dit deze keer wel lukt. Foto’s op sociale media moeten hun werk doen.”

Start van een groter verhaal

“Misschien kan de Bluebellstreet wel de start zijn van een groter verhaal waar we de komende jaren nog meer straten in het stadscentrum kunnen in betrekken”, zegt Philip Demanet. “We zien wel wat de eerste Bluebellstreet geeft. Alhoewel de hyacintenbloei in het Hallerbos pas over een tweetal weken wordt verwacht, hebben we toch al de eerste buitenlandse toeristen in onze winkelstraten gespot.” De Bluebellstreet blijft nog tot 30 april. (idh)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus