Politie betrapt overdag negen bestuurders onder invloed van alcohol of drugs

De politie regio Turnhout hield zaterdag een verkeerscontrole.© BLG

Beerse, Gierle, Turnhout -

De politie regio Turnhout betrapte zaterdag overdag in totaal negen bestuurders die onder invloed van alcohol of drugs waren. De controles vonden plaats in Beerse, Gierle (Lille) en Turnhout.

Inspecteurs van de politie regio Turnhout hielden zaterdag in Beerse, Gierle en Turnhout bij een verkeersactie ongeveer 700 bestuurders tegen. Zes van hen hadden te veel gedronken, drie anderen legden een positieve drugstest af. De politie liet het rijbewijs van vier bestuurders onmiddellijk voor vijftien dagen intrekken. De andere overtreders kregen een rijverbod van drie of zes uur.

De politie nam ook een auto in beslag van een man die ondanks een lopend rijverbod toch nog met zijn auto rondreed. Van een andere bestuurder die reed zonder rijbewijs, werd de auto tijdelijk ingehouden. De controleurs betrapten ook vier personen die al geruime tijd in ons land zijn ingeschreven, maar toch met een buitenlandse nummerplaat blijven rondrijden.

De inspecteurs schreven ook boetes uit voor inbreuken op de technische eisen van voertuigen, het rijden zonder geldig keuringsbewijs, het ontbreken van een rijbewijs en het niet dragen van de veiligheidsgordel. Het verkeersteam van de politie zette zaterdag nog twee auto’s aan de kant waarvan aan de bestuurder een rijverbod moest worden betekend.

Een andere bestuurder moest een onmiddellijke inning van 990 euro betalen omdat hij aan bezoldigd goederenvervoer deed zonder vergunning. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus