Sterke tweede helft levert Dessel Sport en Lennert Versmissen drie punten op: “We moeten nu op dit elan verdergaan”

Lennert Versmissen (l.) in duel met Matis Laloux.© Mpics

Dessel Sport kon zich in eigen huis tegen rode lantaarn Mandel United geen misstap veroorloven. Groen-wit kwam die afspraak na, maar moest wachten tot in de tweede periode om de schaapjes op het droge te krijgen.

De eerste helft had weinig om het lijf. Het tempo lag laag en pas in de laatste minuut van de eerste helft ging een eerste bal tussen de palen. “De eerste helft was inderdaad niet goed”, weet Lennert Versmissen. “We hadden moeite om een vrij mannetje te vinden en er zat behoorlijk wat afval in ons spel. Mandel ving ons met een dubbele gordel op en het was moeilijk om erdoor te geraken.”

Dessel ging met een 0-0 rusten en dat was niet meteen een opsteker. “Iedereen besefte dat het beter moest”, gaat de middenvelder verder. “Of we wat verlamd waren door de druk die match met zich meebracht? Dat denk ik niet. Het zou kunnen dat zoiets onrechtstreeks zijn impact heeft, maar ik heb dat alvast niet gemerkt. Al snel in de tweede periode vonden we de openingsgoal en toen duwden we het gaspedaal echt in. Twintig minuten later stond de 3-0 op het bord. Dat laatste doelpunt scoorde ik zelf toen ik een hoekschop kon binnenknikken. Natuurlijk is het altijd leuk om zelf te scoren, maar de drie punten in deze match zijn veel belangrijker. Mathematisch moeten we nog naar beneden kijken. Maar als we op dit elan verder gaan, zie ik hoegenaamd geen probleem meer”, besluit Versmissen. (ev)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus