Vier skiërs omgekomen bij lawines in Noord-Italië

© Shutterstock

Het is een zwart weekend geweest op de skipistes. Zeven personen zijn onder de sneeuw bedolven geraakt na lawines in het noorden van Italië. Vier hebben het niet overleefd. Ook in Noorwegen stierven vier skiërs.

In Zuid-Tirol kwamen twee lokale inwoners om het leven nadat zondagochtend in het Vinschgaudal een sneeuwplaat was losgebroken en daarbij meerdere mensen meesleurde. Voor een man en een vrouw kwam alle hulp te laat, een andere man werd met ernstige verwondingen per helikopter naar het ziekenhuis gevlogen.

In het Aostadal, aan de Zwitserse grens en bekend van de Matterhorn, joeg zaterdagavond een lawine twee mensen de dood in. 

Volgens de bergreddingsdienst vonden op enkele uren tijd vier lawines plaats; twee in het Aostasal, één in Zuid-Tirol en één in de regio Piemonte. Zeventien wintersporters werden getroffen. Bij het tweede ongeval in het Aostadal en dat in Piemonte werden de slachtoffers gered door hun begeleiders. De autoriteiten hadden voor het weekend gewaarschuwd voor gevaarlijke sneeuwomstandigheden.

In het hoge noorden van Noorwegen waren vrijdag al minstens vier mensen om het leven gekomen bij enkele lawines.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen