Voetbal 1ste nationale KVK Ninove -RAAL La Louvière 1-3

Alan Haydock ziet Ninove na rust ten onder gaan tegen sterk La Louvière: “We hielden 45 minuten knap stand”

Ninove-coach Alan Haydock toonde zich onder de indruk van een sterk La Louvière.© Gregory Van Gansen

Vanuit een sterke organisatie kon KVK Ninove in de eerste helft nog wedijveren met een sterk La Louvière, maar na de rust onderging de promovendus de wet van de sterkste tegen de ontketende bezoekers, die verdiend met de volle buit aan de haal gingen: 1-3.

Wim Redant

Guelette zette voor op Soumaré, maar die werd afgeblokt. Na een dieptepass van Fabio Polizzi liet Lufira aan de overzijde de netten trillen. Guelette sneed naar binnen, maar strandde op een voetreflex van Van Den Noortgaete. Azevedo werd dan weer afgeblokt door Kamneng Djoum en Jelle Geenens bracht redding met een scherpe sliding na een dreiging van Pau. Een vrijschop van Angiullu suisde rakelings over. Na rust kopte Soularé een voorzet van Badibanga tegen de touwen. Een vlot combinerend La Louvière nam Ninove in een wurggreep die het niet meer loste. Na balverlies op het Ninoofse middenveld trof ook Pau met een afgeweken knal raak. Bezoeker Azevedo werd afgevoerd met een zware blessure, maar La Louvière bleek niet aangeslagen. Angiulli knalde over. Na een actie van Liongola kon Lambo net niet bij de bal. Bij een zeldzame tegenprik bracht Romero gemeten Luca Polizzi in stelling, maar doelman Herman pareerde. Soumaré legde de wedstrijd met zijn tweede treffer in een beslissende plooi.

Menco Deryck gaat voorbij Janelas Azevedo.© Gregory Van Gansen

Ninove-coach Alan Haydock toonde zich onder de indruk van een sterk La Louvière. “Eerlijk gezegd was ik een beetje bang voor de Walen, die vorige week met 6-2 wonnen van Heist. In de eerste helft legden we La Louvière vanuit een laag blok goed aan banden. We probeerden een sterke organisatie op poten te zetten en slaagden daar 45 minuten lang wonderwel in, terwijl we ook een doelpunt puurden uit onze enige kans na een mooi uitgesponnen aanval. Vlak na rust slikten we helaas een vermijdbare treffer. Toen kwam het technische vernuft en de individuele klasse van La Louvière bovendrijven. Na de tweede tegentreffer dienden we ons neer te leggen bij het meesterschap van La Louvière.”

Ninove wacht met de trip naar Francs Borains volgende zaterdag alweer een zware klus. “Ik zou graag eens stunten tegen een ploeg uit de top vier”, zei Haydock. “Francs Borains wordt onze laatste kans. We missen wel de geschorste Romero, maar we moeten een goede repliek kunnen geven. Over de houding van de spelers ben ik tevreden. Ik zie een goede mentaliteit, waardoor we competitief blijven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus