‘Volderke’ ereburger: “Je schonk ons zovele mooie momenten!”

de kerk van Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen in Sint-Lodewijk werd Stijn ‘Volderke’ Devolder gehuldigd als ereburger van Deerlijk.© LOH

Deerlijk -

In de kerk van Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen in Sint-Lodewijk werd Stijn ‘Volderke’ Devolder zondagochtend gehuldigd als ereburger van Deerlijk. De kerk was gevuld met heel wat mensen die de successen van Devolder van op de eerste rij hebben meegemaakt: twee keer winnaar van de Ronde van Vlaanderen, drie keer kampioen van België en twee keer Belgische Kampioen tijdrijden.

Bas De Wilde

De huldiging deed denken aan de hoogdagen in de carrière van Stijn Devolder die in Sellewie telkens uitmondden in een legendarisch volksfeest.

“Vandaag houden we het wat rustiger met de huldiging en de onthulling van het standbeeld van Stijn Devolder naast de kerk”, aldus burgemeester Claude Croes (CD&V). Volderke zelf bleef er zoals steeds stoïcijns kalm bij. “Maar het doet me wel iets om te zien dat er zoveel volk is afgezakt naar de kerk, want het is ondertussen toch al drie jaar geleden dat mijn actieve carrière is afgelopen.”

Zijn supportersclub en het gemeentebestuur van Deerlijk hebben er een mooie dag van gemaakt waarbij Stijn Devolder en zijn gezin werden opgehaald in een grote witte limousine.

Voor Rudy Demets, Luc Adams, Maurice Bekaert en Luc Vandepopuliere, het bestuur van de supportersclub, was het ook een speciale dag. Want vandaag wordt de supportersclub officieel ontbonden. “We hebben er jaren voor geijverd om Stijn deze nieuwe eretitel te bezorgen. Ik ben blij dat het achter de rug is”, zegt Rudy Demets.

© LOH

Marc Van Respaille is supporter van het eerste uur. “Zijn mooiste overwinning dateert wat mij betreft van voor zijn profcarrière toen hij in 1997 Belgische kampioen werd bij de junioren. Toen waren er al heel veel supporters. We hadden nooit gedacht dat hij daarna nog zoveel grote successen zou behalen.”

De kans is groot dat Volderke voor eeuwig en altijd in de harten gesloten blijft van elke dorpsbewoner. Ook van de lokale middenstand, zoals de Spar supermarkt naast de kerk die een boodschap had voor de wielrenner: “Dank u, Stijn! Je schonk ons zovele mooie momenten! Om nooit te vergeten” stond er op de panelen waar anders de promoties van de dag worden aangekondigd in de winkel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus