Hier kan je tegen een voordelig tarief gereedschap lenen: “Heel trots op dit project”

Bruno Verhemeldonck, Tiffanny, schepen Veerle Cosyns en Jelle Moës aan sociale stadshub De Mallaard.© Stad Ninove

Ninove -

In de sociale stadshub De Mallaard in Ninove kan je vanaf 6 april tegen een voordelig tarief gereedschap komen uitlenen in de splinternieuwe gereedschapsbibliotheek. In de stadshub zijn momenteel al enkele sociale projecten gevestigd, Jongeren in Actie (JIA), Werklift en de sociale kruidenier.

Brent Saey

“Vorig jaar beslisten we om een leegstaand pand aan de Mallaard te huren en er een aantal waardevolle initiatieven in te gaan huisvesten”, zegt schepen van Sociale Zaken Veerle Cosyns (Samen/CD&V). “Ik ben enorm trots op deze plek en op de mensen die van deze plek iets bijzonder maken, zowel professionelen als vrijwilligers. Het Mallaard-project is een maatschappelijke meerwaarde voor onze stad.”

De twee gevestigde projecten Jongeren in Actie (JIA) en Werklift moedigen kwetsbare groepen aan om hun leven op de rails te krijgen door de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Met concrete projecten in de ateliers maken deelnemers kennis met verschillende sectoren.

Sociale kruidenier

De sociale kruidenier, waar mensen met financiële moeilijkheden terecht kunnen voor de aankoop van een basisaanbod producten aan lage prijzen, verhuisde ook al van de hospitaalkapel naar De Mallaard. Op 6 april gaat nu ook het nieuwste initiatief van start: de gereedschapsbibliotheek. Een plek waar iedere Ninovieter aan een voordelig tarief gereedschappen kan uitlenen.

De gereedschapsbibliotheek zal tweewekelijks op vrijdagvoormiddag open zijn. Op 6 april opent De Mallaard zijn deuren van 15 tot 19 uur. Bezoekers kunnen een kijkje nemen achter de schermen van alle projecten. Er zijn doorlopend creatieve workshops.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus