Joggingclub eert oprichter Marc met memorial en herdenkingsbord: “Hij stierf op zijn Finse piste”

Op de plaats waar Marc Van Cauwenberghe tijdens het joggen op ‘zijn’ Finse piste overleed, werd een herdenkingsbord geplaatst.© pdv

Kruisem/Kruishoutem -

Ter gelegenheid van haar twintigjarig bestaan bracht Joggingclub Sporthal Kruishoutem een eerbetoon aan oprichter Marc Van Cauwenberghe. De eerste Memorial Marc Van Cauwenberghe opende met de plaatsing van een herdenkingsbord.

Paul Darragas

Marc Van Cauwenberghe, die tot 2020 ook voorzitter was van de wielerwedstrijd Danilith Nokere Koerse, overleed op 16 april 2022 tijdens het joggen op de Finse piste in Kruishoutem die in 2003 door zijn toedoen werd aangelegd. De man werd 86 jaar.

Marc Van Cauwenberghe stond twintig jaar geleden, samen met huidig voorzitter Sylvain Lamont, aan de doopvont van de Joggingclub Sporthal Kruishoutem. Als eerbetoon vond op zaterdag 1 april de eerste Memorial Marc Van Cauwenberghe plaats. Het startschot van dat loop- en wandelevenement werd gegeven na de plaatsing van een herdenkingsbord op de plaats waar Marc Van Cauwenberghe overleed.

“Marc heeft bijzonder veel betekent voor de sport in Kruisem, door zijn engagement in de koers, in de voetbalclub, in de joggingclub en nog zoveel meer”, onderstreept de Kruisemse schepen van Sport Robrecht Bothuyne (CD&V). “De Finse piste is er op zijn voorstel gekomen en hij heeft er letterlijk tot het laatst op gelopen. Geen betere manier om Marc te eren en te danken dan op zijn piste.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus