Heel dorp helpt mee met grote benefiet voor gezin dat woonst én café verloor in brand: “Echt hartverwarmend om zoveel steun te krijgen”

Veel helpende handen tijdens de benefiet om Wendy Heylens (37) en Kurt Debakker (38) (in het midden vooraan) te steunen na de verwoestende brand op 11 februari.© jhw

Nieuwenrode -

De grote benefiet-spaghettislag ten voordele van het gezin dat in februari hun huurwoning en café Het Schippershof verloor tijdens een allesverwoestende brand, was een succes. Heel het dorp sprong in de bres om de familie te helpen. “Dit is heel hartverwarmend om zoveel steun te krijgen, we willen het café zo snel mogelijk heropenen”, zeggen Wendy Heylens (37) en Kurt Debakker (38) .

Joris Herpol

Het bijna honderd jaar oude café op de Vaartdijk in Nieuwenrode (Kapelle-op-den-Bos) brandde op zaterdagochtend 11 februari helemaal uit. Wendy en Kurt konden samen met hun twee dochters Anna (5) en Emma (15) gelukkig net op tijd uit het brandende huis ontsnappen.

LEES OOK. Koppel raakt net op tijd buiten tijdens zware brand

“Maar we hadden helemaal niets meer”, zegt Wendy. “Werkelijk alles was vernield. Gelukkig zijn er veel vrienden, firma’s en mensen uit de buurt die ons steunen. Eerst met veel kledij en speelgoed, nu ook met een grote benefietactie. Het is echt hartverwarmend om zoveel steun te krijgen. Heel het dorp helpt mee.”

Wendy en Kurt missen het café wel enorm. “We zijn gewoon om altijd volk bij ons te hebben”, vertelt Wendy. “Het is een volledig ander leven nu. We wonen tijdelijk in een huurappartement in Blaasveld. Gelukkig ziet de eigenaar van het Schippershof en de woonst het zitten dat we er opnieuw het café uitbaten na de wederopbouw. Daarvoor zijn we enorm dankbaar. We hebben een tof cliënteel opgebouwd, vele vrienden gemaakt en dat willen we niet verliezen.”

LEES OOK. Koppel wil zo snel mogelijk café heropenen na zwarte brand

Momenteel wordt de planning opgemaakt voor de heropbouw van het café . “Vanaf 17 april beginnen ze aan het dak, het zal redelijk snel gaan”, hoopt Wendy. “Binnen is het puin geruimd, nu durven onze kinderen al in het afgebrande café komen en zijn ze meer op hun gemak. We hopen eind mei te kunnen heropenen na de heropbouw. Ik kan je verzekeren: dat zal met een groot openingsfeest zijn om iedereen en al onze klanten te bedanken voor de warme steun, want dat doet deugd.” (Lees verder onder de foto)

Wendy en Kurt hier samen met hun twee dochters Anna (5) en Emma (15) tijdens de benefiet© jhw

Liefst veertig vrijwilligers verzamelden zondag 2 april in het Parochiaal Ontmoetingscentrum (POC) in Humbeek voor de grote spaghettibenefiet met een bar. “Kurt en Wendy zijn onze vrienden”, zegt vrijwilligster en mede-organisator Cathy Van Seghbroeck (39). “We zijn samen van kleinsaf met hen opgegroeid in dezelfde straten en wijk. De brand liet niemand van ons onberoerd.” (Lees verder onder de foto)

Vrijwilligster Cathy Van Seghbroeck: “De brand liet niemand onberoerd, we groeiden samen in dezelfde straat op.© jhw

“We zijn allemaal direct in actie geschoten om hen ook een hart onder de riem te steken. Na de schenking van kledij en andere spullen, was een spaghettifestijn het meest haalbare. Het is ongelofelijk hoe deze grote vriendengroep zich inspant om hen te helpen. Iedereen staat hier met een gouden hart.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus