Socialisten verwelkomen Ann en Koen met bloemen: “Na negen maanden nieuwe uitbater voor Volkshuis Het Noorderlicht”

De nieuwe uitbaters kregen bloemen van lokaal partijvoorzitter Elle De Kuyper.

Zelzate -

Behalve 1 mei was dit jaar ook 1 april een hoogdag voor de Zelzaatse socialisten. Na negen maanden ging hun iconische volkscafé Het Noorderlicht weer open. Ann Exsteyl en Koen Versprille staan vanaf nu achter de tapkast van de bakermat van de Zelzaatse socialisten, ooit nog opgericht door hun voorman en oud-burgemeester Jozef Chalmet.

Dirk Ververs

Toen Inge Van Walle en Patrick Meuland in juni vorig jaar de zaak sloten was het voor vele vaste klanten bang afwachten of er nog een overnemer zou gevonden worden. Negen maanden later werden de nieuwe cafébazen met bloemen onthaald.

De twee zijn afkomstig uit Lochristi waar Ann lang twee winkels in luxekleding had. Haar partner en oud wielerkampioen Koen heeft dan weer in Zelzate horeca-ervaring opgebouwd achter de toog van de voetbalkantines van KVV en de Grensboys. Het Noorderlicht blijft een dagcafé en zal op woensdag gesloten zijn.

Thuisbasis harmonie

“Voor we de definitieve openingsuren vastleggen willen we eerst nog wat de kat uit de boom kijken maar op maandag, de marktdag gaan we zeker al om 8.30 uur open. Voorlopig openen we de andere dagen om 10 uur”, zegt Ann. Deze horecazaak heeft nog een achterliggende zaal die kan gehuurd worden en waar Vooruit haar partijlokaal heeft. Ook een kaartersclub, de spaarkas , de breiclub, mannenclub en de socialistische harmonie krijgen er weer hun thuisbasis.

In 1924 kocht de coöperatieve Vooruit (nu Coop) het hoekpand op de Grote Mark waar het café was gevestigd. Later verhuisde Het Noorderlicht iets verder naar een aanpalend pand in de Marktstraat. Het café is nog steeds eigendom van deze apotheek-coöperatieve.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus