Politie heeft drukke nacht: vier bestuurders betrapt op rijden onder invloed

© Marc Herremans

Leuven -

De Leuvense politie had een drukke nacht van zaterdag op zondag, want maar liefst vier automobilisten werden betrapt op sturen onder invloed van alcohol.

Maarten De Cock

De eerste automobilist trok omstreeks 1.30 uur de aandacht door op de Diestsevest in Leuven deels over het voetpad te rijden. Tijdens de controle die erop volgde, legde de 51-jarige bestuurster een positieve alcoholtest af. Bovendien kon er geen geldig verzekeringsbewijs getoond worden. De auto werd in beslag genomen. Ongeveer twee uur later zag een patrouille hoe een bestuurder aan hoge snelheid een bocht nam op de Meerdaalboslaan in Heverlee in de richting van de Geldenaaksebaan. De inspecteurs zetten het voertuig aan de kant voor een controle. De 31-jarige bestuurder testte positief op alcohol. Hij moest zijn rijbewijs voor de duur van zes uur inleveren.

Rond 4 uur reed een automobilist zich in de Mechelsestraat in Leuven in de kijker doordat hij met overdreven snelheid door de straat vlamde. De 25-jarige bestuurder werd door de politie aan een controle onderworpen. De alcoholtest toonde aan dat de man onder invloed van alcohol was. Hij moest zijn auto voor zes uur aan de kant laten staan. Tenslotte zag een anonieme patrouille om 5.30 uur nog dat er een auto zwalpte op de Nieuwe Mechelsesteenweg. De 29-jarige bestuurder had volgens de alcoholtest te diep in het glas gekeken. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus