Ruime zege voor SK Lochristi, Dynamo Beervelde verzekert behoud na winst, Bazel geeft forfait op SV Zaffelare

SK Lochristi nam vlotjes de maat van Lotenhulle© pel

Lochristi -

Het voetbal moet dit weekend grotendeels wijken voor de Ronde Van Vlaanderen. SK Lochristi en Dynamo Beervelde kunnen met drie punten op zak van zaterdagavond al rustig naar de koers kijken. SV Zaffelare kreeg een 5-0 in de schoot, na forfait van SVE Bazel.

 ghl

SK Lochristi moest niet zijn beste voetbal bovenhalen om Lotenhulle met ruime cijfer te kloppen. Ondanks de slechte weersomstandigheden lag het terrein van Lotenhulle er nog vrij behoorlijk bij. Toch maakten de oneffenheden goed voetbal niet echt mogelijk. Na een rustig begin nam Lochristi de partij in handen en de eerste goede kans was meteen raak. Arnor Lagast kreeg de bal perfect ingespeeld door Charles Ghyselinck en hij trapte beheerst voorbij thuisdoelman Robbe Seys. Wie verwachtte dat Lochristi zou doordrukken kwam bedrogen uit. Lotenhulle, dat de punten nog goed kon gebruiken, pakte de wedstrijd in handen, maar faalde in de zone van de waarheid. Kiandro Vlaeminck trapte voorlangs en een schot van Robin Vandesteene ging ruim naast. Lochristi kon daar enkel een poging van een bedrijvige Stefaan Moens tegenover zetten. De thuisploeg kreeg nog een unieke kans op de gelijkmaker. Wesley De Clerck trapte alleen voor doel naast. Het brak de thuisploeg zuur op, want net voor rusten zette Lochristi orde op zaken. Stefaan Moens werd in het straatje gestuurd en werkte beheerst af en toen Moens nauwelijks 2‘ later Matisse Vigneri bediende was de partij gespeeld.

Na de rust viel er nauwelijks nog iets te beleven. Lochristi controleerde en de thuisploeg kreeg niet echt vat op de wedstrijd. Op het uur kon Florian D’Hondt de bal na hoekschop van Arnor Lagast tegen de netten koppen. De thuisploeg kon nog een keer dreigen via Wesley De Clerck en ook Lochristi kreeg nog een unieke mogelijkheid. Arnor Lagast liet de 0-5 alleen voor doel liggen, maar dit had al lang geen belang meer.

Dynamo Klein Gent Beervelde haalt 6 op 6 tegen Sint-Gillis-Waas

Dynamo begon op een zwaar veld het best aan de wedstrijd tegen Sint-Gillis-Waas, vierde in de stand met 50 punten. Na een actie Asemota- Dierick kon Niels De Vos van buiten de zestien de bal hoog in doel trappen. De bezoekers kwamen beter in de wedstrijd met een schot op doel en een kopbal. Vlak voor rust devieert een verdediger van Dynamo de bal in de verste winkelhaak: meteen stonden de bordjes gelijk. Na een fout op Asemota was er bij het begin van de tweede helft een strafschop voor de thuisploeg, maar de bezoekende doelman kon de bal in hoekschop werken. Vier minuten later was het euvel rechtgezet na een omschakeling van Dynamo met vier tegen twee verdedigers. Louage kon meteen Beervelde op een 2-1 brengen. Na enkele wissels van Sint-Gillis-Waas was er nog een kans voor Asemota, maar aan de overkant moest doelman De Coninck met een beenveeg de gelijkmaker verhinderen. Dynamo Beervelde haalt dubbele winst uit de confrontaties met topper Sint-Gillis en heeft zekerheid over een langer verblijf in tweede provinciale.

Forfait van SVE Bazel gooit SV Zaffelare drie punten in de schoot

Een rustiger verhaal voor SV Zaffelare, dat moest gisteravond zelf niet in actie komen door het forfait van SVE Bazel, de voorlaatste in de stand. Een doelpuntensaldo dat met vijf eenheden verhoogde, ook al was het toevallig 1 april.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus