Nieuwe eeuwelinge Marieke verblijft al dertien jaar in rusthuis

Marieke Bogaerts is de nieuwe eeuwelinge in De Oase. Haar kinderen Philippe en Peggy mochten mee aanschuiven aan de feestdis.© Erik Gyselinck

Opwijk -

Hoge leeftijden zijn geen uitzondering in woonzorgcentrum De Oase in Opwijk. Marieke Bogaerts vervoegde Yvonne Geeurickx als nieuwe eeuwelinge in het rusthuis, dat in een recent verleden liefst vijf eeuwelingen telde.

Erik Gyselinck

Marieke Bogaerts werd 100 jaar geleden in Koningslo geboren. De nieuwe eeuwelinge verblijft al dertien jaar op de afdeling Hulstberg van De Oase. “Als we bedenken dat de gemiddelde verblijfsduur in ons rusthuis stelselmatig gedaald is tot 2 jaar en 8 maanden, is de duur van je verblijf uitzonderlijk te noemen”, zei directeur Ouderenzorg Geert Geeroms tijdens zijn feestrede. “Marieke Bogaerts straalt positiviteit uit. Je eist nooit de aandacht op, maar tijdens onze wielerweek in 2011 glunderde je op het podium naast je broer Jan Bogaerts, winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad (toen nog Omloop Het Volk, red.).”

Marieke werkte voor verschillende bazen in haar beroepsleven. Zo heeft ze gewerkt in de slagerij van Paul Van den Boeyants, gewezen premier van het land. Ze werkte ook voor de Benelux, de voorloper van Chengen, waar ze bureauchef was. Ze leerde haar man kennen via de pastoor die hen bijeenbracht. Haar man was stukadoor en accordeon-muzikant. Elke woensdag ging het koppel naar de markt. “Mijn vrouwelijke vriendenkring naar het ene café en het mannelijk gezelschap naar een ander café. Mijn man en ik waren graag in de tuin bezig. Maar over de aanpak verschilden we van mening, zodat we elk een eigen stuk tuin hadden om te bewerken en te onderhouden.” (lacht)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus