Voetbal 2de afdeling VV A Jong Cercle - KVK Westhoek 3-0

Bram Lucker wil nederlaag van Westhoek op Jong Cercle niet afwentelen op fusieplannen: “Helpen doet het niet, maar niemand trapt daardoor minder hard op doel”

T1 Bram Lucker en T2 Dominique Cauwelier weten nog niet hoe hun toekomst er zal uitzien als de Ieperse fusieclub er effectief komt.© Bart Vandenbroucke

OOSTKAMP/BRUGGE/IEPER -

In een weer om geen hond door te jagen en op een zwaar en modderig veld maakte KVK Westhoek zaterdag in Ruddervoorde tegen Jong Cercle voor de rust de kansen niet af. De thuisploeg deed dat wel (3-0) en nam een optie op de eindronde. Westhoek flirt nu wel erg met degradatie, al verloren quasi alle concurrenten ook.

Koen Verdruye

Het was een bewogen week geweest voor de bezoekers door de fusiegeruchten die dinsdag plots de kop opstaken. “We hebben alles moeten vernemen uit de krant”, zuchtten de spelers. “We weten echt niet welke richting het uitgaat. In Boezinge is dat blijkbaar wel het geval.”

Ook T2 Dominique Cauwelier maakt zich zorgen. “We hebben als trainers allemaal nog een contract, maar we moeten lezen dat de staf van Boezinge de leiding krijgt van de mogelijke fusieploeg. Zij hebben echter geen geldig diploma en wij wel.”

Trainer Bram Lucker wilde het verlies niet afwentelen op de fusieplannen. “Helpen doet het niet, maar niemand trapt daardoor minder hard op doel”, aldus de T1, die ook had gezien dat Westhoek halfweg altijd met 0-2 had moeten leiden. “We lieten de kansen liggen, maar voorts kan ik mijn spelers niks verwijten, want ze deden er echt alles aan. Nu is iedereen wat negatief, maar ik hoop dat we ze weer mentaal kunnen oplappen voor de vijf slotmatchen.”

Dat zal zonder Jason Robaeys gebeuren. “Hij zou starten, maar stuurde zijn kat”, zuchtte Lucker. “We hebben hem allemaal bestookt met telefoontjes, maar hij antwoordde niet. Hij heeft naar verluidt problemen en ik heb daar begrip voor, maar dit kunnen we niet meer aanvaarden en zo kunnen we niet verder. We konden gelukkig in extremis nog Musenge optrommelen. Robaeys komt dus niet meer in aanmerking. Simoens was geschorst, maar Nys en ook Willemyns deden het goed.”

Gaat Jong Cercle voor promotie?

Met een clean sheet is elke doelman tevreden en dus ook Bas Langenbick van Jong Cercle. “Of wij nu toch meedoen voor promotie? Als spelers zijn wij daar niet op de hoogte van”, aldus Langenbick. “We gaan gewoon elke week voor de drie punten en dan zien we wel of we de kans kunnen en mogen grijpen en waar we dan uiteindelijk zullen spelen.”

Allicht niet in Ruddervoorde, want ondanks het warme onthaal dat Cercle er krijgt, is de accommodatie niet aangepast voor eerste nationale en eigenlijk ook niet voor tweede. “We verdienen beter, maar we leerden er al mee leven en moeten vooral ons spel aanpassen. We zijn een voetballende ploeg, maar hier is dat bijna niet onmogelijk.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus