Voetbal 1ste nationale

REEKSOVERZICHT 1STE NATIONALE. Mandel sleept zich naar het einde, Knokke profiteert niet in strijd om vijfde plaats: “Zij maakten de kansen af en wij niet”

Thes-Knokke 2-1: Nils Pierre wordt foutief gestuit door thuisspeler Swinnen.© Raymond Lemmens

FC Knokke verloor zaterdagavond met 2-1 tegen Thes en liet een grote kans liggen in de strijd om de vijfde plaats. Hekkensluiter Mandel United verloor opnieuw kansloos, ditmaal in Dessel: 3-0.

Koen Verdruye

Knokke blijft het in de lente moeilijk hebben om twee keer na mekaar te winnen. Het kon nochtans een goede zaak doen, want rechtstreekse concurrenten zoals SK Heist en Jong AA Gent lieten punten liggen. Maar ook Knokke kon dus niet winnen in Thes.

“Zij maakten de kansen af en wij niet”, zuchtte Sven Dhoest. “In de eerste helft kregen zij er drie, waarvan ik er eentje kon redden met de voet, maar de andere twee gingen binnen. Wij kregen er zeker vijf tot zes, maar konden ze niet benutten. Na de rust was het scenario identiek. Op het einde zetten wij nog alles op alles, maar scoren lukte dus echt niet meer. We verdienden wel een punt, want dit was bij uitstek de match waarin we de meeste kansen afdwongen.”

Een gehavend Mandel United verloor op hetzelfde moment met 3-0 tegen Dessel. Calvin Dekuyper was er niet bij. “Ik was de hele week ziek en voelde mij nog altijd niet 100%.” Trainer Mikhail Turi recupereerde Tarfi maar had amper vier wisselspelers ter beschikking. Voor de Izegemnaars wordt het nu echt slepen naar het einde. De rode lantaarn ontvangt volgende zaterdag nummer twee FC Luik. Eén troost: het belooft de beste recette van het jaar te worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus