Voetbal 1ste nationale Winkel Sport - Sporting Charleroi B 0-0

Winkel niet ontevreden met puntje tegen Charleroi B: “Allicht nog één zege nodig voor het behoud”

Timon Vandendriessche knalt een van de weinige uitgespeelde kansen over.© Bart Vandenbroucke

Ledegem -

Een gehavend Winkel Sport speelde vrijdagavond op eigen veld in de stromende regen 0-0-gelijk tegen Sporting Charleroi B en was daar na afloop best tevreden mee. In Sint-Eloois- Winkel verwachten ze dat nog één zege zal volstaan om helemaal zeker te zijn van het behoud.

Koen Verdruye

De spelers van Winkel Sport kregen tot donderdag vrij van trainer Jeffry Verhoeven. Ideaal om de batterijen wat op te laden. In het paasweekend loopt de competitie in eerste nationale gewoon door. Zaterdagavond speelt rood-zwart op Rupel Boom een niet onbelangrijke match in het kader van de strijd om het behoud. Winkel kan zich volgend weekend op een zucht van het behoud spelen.

“We hebben nu 37 punten. Als er nog een drietal bij komen, ziet het er goed uit voor ons”, denkt sportief manager Patrick Rotsaert. “Dan hoeven we ons niet te veel zorgen meer maken. Ik ben echt niet ontevreden met dat puntje tegen Sporting Charleroi B. Een degelijke ploeg overigens.”

“Klopt”, bevestigde Rens Verhooghe, die geblesseerd toekeek. “Ik vond dit Charleroi B beter dan Antwerp B twee weken geleden. De jongste weken zijn zij fel gegroeid.”

Beide ploegen namen vrijdag elk een helft voor hun rekening. “Ik denk dat wij na de rust op iets meer aanspraak mochten maken”, aldus Drin Sula. “Er waren gewoon iets te weinig uitgespeelde kansen om echt het verschil te maken.”

Versterking

In tegenstelling tot Cauffriez en in mindere mate Owusu, die het nu beter doet, rendeert Sula uitstekend als winteraankoop. Winkel wil de broer van de Knokse spits Din graag behouden, maar Drin hapt voorlopig nog niet. “We deden hem al een paar voorstellen, maar hij houdt de boot nog af”, zucht Rotsaert. “Wij kunnen niet blijven wachten natuurlijk. Vorig jaar aarzelde Drin ook zo lang, maar hij zat wel zes maanden zonder ploeg.”

Met Vervaecke en De Schepper haalde Rotsaert al twee versterkingen weg bij Jong Cercle en eerder kwamen er ook twee jonge keepers bij. “Er komen zeker nog drie nieuwkomers: nog een jonge gast en een paar gevestigde namen”, bevestigde Rotsaert. “De meeste jongens tekenden bij. We gaan dus zeker een competitieve ploeg hebben.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus