Open VLD trekt als Positief naar de verkiezingen

De Zottegemse liberalen trekken als Positief naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2024.© dvp

ZOTTEGEM -

Open VLD Zottegem kiest voor een nieuwe naam en trekt als Positief naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2024. Over de lijstvorming wordt voorlopig niets bekendgemaakt.

Pieter De Valkenaere

“We willen een duidelijk én positief signaal geven aan alle Zottegemnaren en zetten de deur open voor iedereen die met ons wil meedenken, meewerken en bouwen aan een positief beleid in onze stad”, zegt raadslid en communicatieverantwoordelijke Sven Mornie over de naamsverandering. De letters van Positief kregen alvast een duidelijke invulling.

“Het zijn stuk voor stuk kernwoorden die latere worden opgenomen in de thema’s van ons verkiezingsprogramma”, aldus Sven Mornie. “Zo staat de P voor politieke vernieuwing en participatie, de O voor ondernemen en ondersteunen en de S voor sociaal beleid en sterke zorg.”

Met beide handen grijpen

Ook raadslid Marnic De Clercq nam het woord tijdens de bekendmaking van Positief als nieuwe naam voor de liberale ploeg in Zottegem. Hij wijst het op negativisme rond de politiek dat momenteel hoogtij viert. “Wij zijn er nochtans van overtuigd dat je ook op een positieve manier aan politiek kunt doen. In elk geval is enig positivisme meer dan ooit nodig in Zottegem, en dat is het uitgangspunt van het project waarmee we naar de kiezer trekken. We zijn er immers van overtuigd dat er onder de Zottegemnaren heel wat potentieel schuilt en dat potentieel willen we met beide handen grijpen.”

Over de lijstvorming wordt voorlopig niets bekendgemaakt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus