Evelien (26) opent trimsalon voor honden en katten: “Bij JaDu geef ik ook voedingsadvies”

Evelien Buijsrogge opende in Gierle een trimsalon voor honden en katten en geeft ook voedingsadvies voor deze huisdieren.© Bart Van den Langenbergh

Gierle, Turnhout -

Evelien Buijsrogge (26) uit Turnhout heeft met JaDu pal in het centrum van Gierle (Lille) haar gloednieuw trimsalon voor honden en katten geopend. Naast het verzorgen van de huisdieren geeft ze de viervoeters ook aangepast voedingsadvies. “Slechte voeding leidt vaak tot een slechte vacht”, legt ze uit.

Bart Van den Langenbergh

Een voormalig kaaswinkeltje en voordien bakkerij op de hoek van de Singel en de Schoolstraat in Gierle doet sinds zaterdag dienst als het trimsalon JaDu. In de schaduw van de kerk van Gierle neemt Evelien Buijsrogge uit Turnhout voortaan honden en katten onder handen door onder meer hun vacht te trimmen en te verzorgen.

Foto’s van de honden en katten van Evelien Buijsrogge prijken in haar nieuw trimsalon in Gierle. Haar Franse bulldogs Jacks en Duffy inspireerden haar voor de naam JaDu.© Bart Van den Langenbergh

“Ik combineer deze nieuwe zaak met een job als assistente bij dierenarts Tine Geerts in Turnhout”, vertelt Evelien Buijsrogge. “Ik heb een jaar stage gedaan in een trimsalon in Weelde en was daar ook al drie jaar als zelfstandige aan de slag. Op zoek naar een pand voor een eigen trimsalon kwam ik in Gierle terecht, waar deze handelszaak leeg stond. Gierle is voor mij geen onbekend terrein. Mijn moeder (Ilse Broeckx, red.) is hier geboren en getogen en heeft in het centrum een winkeltje uitgebaat. Mijn grootouders waren de vroegere uitbaters van een frituur op de Singel.”

Voedingsadvies

De jonge dierenliefhebber heeft de voorbije weken het handelspand opgeknapt en omgevormd tot een trimsalon. “Daarnaast heb ik me gespecialiseerd in voedingsadvies voor honden en katten en ik probeer me constant nog bij te scholen”, zegt Evelien Buijsrogge. “Een slechte voeding leidt vaak tot een slechte vacht bij honden en katten. Als je ze gepaste voeding geeft, moeten ze zich minder vaak laten trimmen. Niet alleen honden, maar ook katten zijn gebaat bij een trimbeurt. Het gaat zowel om langharige katten als om katten met kort haar die vaak door enkele kilootjes te veel echt gebaat zijn door extra hulp.”

Jacks en Duffy

JaDu, de naam van het nieuwe trimsalon, is een verwijzing naar Jacks en Duffy, haar twee Franse bulldogs van bijna 5 en 7 jaar. “Ze kregen bij mij een tweede kans. Duffy kwam als een zeer bang en getraumatiseerd hondje uit het asiel en is helemaal opengebloeid. Jacks maakte als pup een moeilijke start, maar dat is ook goed gekomen. De twee honden verdienen het om vermeld te worden in mijn zaak”, benadrukt de dierenliefhebber.

“Er zijn in de buurt maar weinig trimsalons die ook grote honden onder handen nemen. Bij mij kunnen zij zeker terecht. Mijn eerste klanten zijn trouwens twee stevige Newfoundlanders. Ik probeer de honden en katten altijd op een rustige manier te benaderen en hen ook geregeld te belonen.”

Voor een trimbeurt bij JaDu maken de baasjes best eerst een afspraak.

Het trimsalon JaDu is gevestigd in een voormalige kaaswinkel en bakkerij op de hoek van Singel en de Schoolstraat in Gierle.© Bart Van den Langenbergh

info@trimsalonjadu.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus