Pierstraat krijgt (deels) nieuwe asfaltlaag (en nieuwe verkeerslichten)

Aartselaar, Rumst -

In de Pierstraat starten maandag asfalteringswerken. Het gaat om het stuk tussen de A12 en het kruispunt met de Reetsesteenweg. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) kondigt tegelijk werken aan de verkeerslichten aan op het kruispunt.

 

Om deze werken uit te laten voeren kwamen de gemeentebesturen van Aartselaar en Rumst eerder tot een akkoord. Het is de bedoeling om de trillings- en geluidshinder en de opgelopen slijtage te verhelpen. Aan de kant van Aartselaar vinden gelijktijdig ook nutswerken plaats tussen de Lindenboslaan en het kruispunt met N177-A12.

De werken starten op maandag 3 april en eindigen, afhankelijk van de weersomstandigheden, op vrijdag 7 april. Tijdens de werken wordt enkelrichting ingevoerd. Alleen in de richting van de Reetsesteenweg (Luxerycars) is autoverkeer toegelaten. In de omgekeerde richting volg je een omleiding via Reetsesteenweg en Langlaarsteenweg.

Ook het kruispunt

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) pakt tegelijk ook de verkeerslichten aan op het kruispunt van de Pierstraat met de Boomsesteenweg (N177). Om de verkeersveiligheid op dit drukke kruispunt te verhogen, vervangt AWV de ledverlichting van de verkeerslichten en enkele elektrische onderdelen in de palen. Het kruispunt wordt hiervoor bijkomend op 3 en 4 april van 9 tot 15 uur voor het autoverkeer afgesloten.  (JW)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus