Eerst Bierbeurs Broechem laat bezoekers kennismaken met zestig vooral lokale biertjes

Johan, Eddy, Olivier en Guy van brouwerij Taarfgoed.© kma

Broechem -

Liefst zestig bieren vielen er te ontdekken tijdens de eerste Bierbeurs in GC Den Boomgaard in Broechem. Een groot deel van de opbrengst ging naar het goede doel: De Loods van Werelddelen in Broechem, een sociale winkel tegenover het asielcentrum.

De Bierbeurs in Broechem werd georganiseerd door enkele enthousiaste bierliefhebbers in samenwerking met Komisier vzw. De organisatoren wilden mensen nieuwe bieren laten ontdekken door de platgelopen paadjes te verlaten en zo ook kleine en lokale brouwerijen te ondersteunen.

Dirk Van Put en Renée Stuyck van De Dreef uit Pulderbos.© kma

Door de regendag vonden veel bierliefhebbers het ideaal weer om biertjes te komen proeven. Dirk Van Put en Renée Stuyck van huisbrouwerij De Dreef uit Pulderbos, lieten het publiek kennismaken met onder meer hun Pulderbosch, Ne Gevaarleuke en Ne Loechte. “Dat het voor het goede doel is maakt het nog leuker”, vindt Renée. “Ik ken De Loods, ben er zelf onlangs nog spulletjes gaan afzetten. Die leveren echt goed werk.”

© kma

Voor de brouwers van Taarfgoed uit Wommelgem was het hun eerste bierbeurs ooit. “We zijn met zeven brouwers begonnen in 2016 en werden in 2019 een vzw”, vertellen Johan, Eddy, Olivier en Guy. Hun andere brouwkompanen Frank en Walter zijn net even de piste in. Hun zevende lid is intussen naar het buitenland verhuisd. “We doen onze nanobrouwerij nu met zessen in een magazijn in Wommelgem. De Pix is ons eerste bier, wat geturfd en steviger van smaak, genoemd naar een scoutsgroep. De Drommel is onze ode aan de Duvel, een stevige tripel. Dan hebben we nog onze Forté II van 9,1%, genoemd naar het fort van Wommelgem. En de Hepta is nog uit de tijd dat we nog met zeven waren”, lacht Johan.

Het logo van brouwerij Taarfgoed bevat verwijzingen naar Fort II en de everzwijnen uit het wapenschild van Wommelgem. De Wommelgemse bieren zijn bij Taarfgoed zelf te koop. “We houden het voorlopig kleinschalig omdat we maar één keer per maand brouwen, we besteden het niet uit.”

© kma

 kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus