Borsbeekse politie zit vanaf maandag in gemeentehuis, oude locatie krijgt woonfunctie

© ATV

Borsbeek -

De inwoners van Borsbeek moeten vanaf maandag naar het gemeentehuis aan de De Robianostraat om hun lokale politie te spreken. De Nabijheidspolitie Borsbeek van de zone Minos verlaat zijn oude kantoren aan de Jozef Reusenslei.

Filip Spoelders

Na een verhuis van enkele dagen zal het wijkteam van de politie de Borsbekenaren op een eigen verdieping kunnen ontvangen in het gemeentehuis. Voor de voormalige politiekantoren zijn eveneens plannen in opmaak.

© ATV

“Het pas verlaten politiecommissariaat of het vroegere gemeentehuis aan de Jozef Reusenslei wordt een eengezinswoning met behoud van uitzicht zoals de belangrijke glasramen en de plafonds. De pastorie wordt een meergezinswoning met een overloop en externe trap of lift zodat ook hier het uitzicht aan de voor- en achterzijde niet wijzigt. Na de afbraak van de garage pater Filip komt er een doorsteek tussen de Doolweg en Jozef Reusenslei. Het openbaar onderzoek voor de omgevingsvergunning is net afgerond”, overloopt burgemeester Dis Van Berckelaer (Iedereen Borsbeek).

De pastorie en het oude gemeentehuis zijn vastgesteld als bouwkundig erfgoed. De gebouwen werden in 1891 en 1892 opgericht.

De garage links verdwijnt voor een doorgang, de pastorie in het midden wordt een meergezinswoning en het oude politiekantoor rechts wordt een woning.© Filip Spoelders

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus