Beker van België handbal: Sint-Truiden wint vrouwenfinale na thriller tegen Eupen

© Dick Demey

Sint-Truiden heeft zaterdag de beker van België in het handbal bij de vrouwen gewonnen. In een spannende finale versloegen de Limburgse dames in Hasselt de concurrenten uit Eupen na verlengingen met 21-22.

Bron: BELGA

De Truienaars begonnen het best en stonden na vijf minuten 0-3 voor. Pas na bijna acht minuten kon Lauranne Beckers de ban breken voor Eupen, dat terugknokte tot 3-3. Maar een efficiënt Sint-Truiden liep daarna weer uit en mocht gaan rusten met een comfortabele 4-9 voorsprong. 

In de tweede helft koos de coach van Eupen voor een andere aanpak en dat rendeerde. STVV zag zijn voorsprong slinken na treffers van onder meer Dattolico en Buerschaper en kort voor het einde stonden de bordjes weer gelijk. Bij 17-17 zat de reguliere speeltijd erop en werd er twee keer vijf minuten verlengd. Eupen kwam langs Dattolico voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong maar Sint-Truiden toonde veerkracht en kwam langszij. Zo stond het 19-19 bij de start van de tweede verlenging. Daarin trokken de dames van Jo Delpire uiteindelijk aan het langste eind in sporthal Alverberg: 21-22. 

Sint-Truiden en Eupen zullen elkaar dit seizoen nog minstens twee keer ontmoeten in het kader van de play-offs in eerste nationale, met als inzet de Belgische titel.

© Dick Demey

Bocholt volgt zichzelf op als bekerwinnaar bij de mannen

Achilles Bocholt heeft zaterdag de Beker van België in het handbal bij de mannen gewonnen. In de finale in Hasselt was Bocholt met 22-21 te sterk voor Sporting Pelt.

Voor Bocholt is het de zevende bekerzege uit de clubgeschiedenis, de vierde op rij. Dit seizoen wonnen de Limburgers ook de BENE-League door in de finale het Nederlandse Kembit Lions te verslaan.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen