Landeigenaars zijn net als landbouwers zeer argwanend over masterplan Nationaal Park

De Kalmthoutse Heide.© RR

Regio Noord -

Niet alleen de landbouwers maken zich zorgen over het masterplan dat werd voorgesteld tot een Nationaal Park te komen in het noorden van de provincie. De landeigenaars zijn er al evenmin gerust in. Zij vrezen een negatieve impact op hun gebieden.

Vrijdag stelden Martin Groffen en Jan Weverbergh van Grenspark Kalmthoutse Heide het masterplan voor waarmee ze hopen hun kandidatuur tot erkenning als Nationaal Park in te dienen.

De landbouwers lieten al weten dat het masterplan voor hen zeker geen meerwaarde zal bieden. Nu roeren ook de landeigenaars zich.

Landeigenaar Jean-Benoît Cogels heeft in het verleden al verzet aangetekend. “Ik ben een groot natuurliefhebber. Biodiversiteit staat bij ons op nummer één. Dat vind ik niet terug in dit masterplan. Zij hebben het over toerisme en daar zijn wij natuurlijk ook niet tegen. Maar er dient in eerste instantie rekening te worden gehouden met de natuur en dat vinden we niet terug. Ik ben gepassioneerd door de natuur en wil dit doorgeven aan de volgende generaties”, zegt de man.

Cogels voegt er nog aan toe Defensie zich nog niet heeft uitgesproken. “Zonder het Klein en groot Schietveld wordt het dan wel moeilijk”, voegt hij er nog aan toe. (jbr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus