Buurman opent De Buren: “De naam slaat ook wat op de menukaart”

Alexander Albicher in zijn zaak De Buren.© Patrick De Roo

Borgerhout -

De opening van De Buren vormt de zoveelste aflevering in de heropleving van de Gitschotellei. Alexander Albicher serveert vanaf donderdag 6 april op nummer 266 allerlei gerechten uit de wereldkeuken. Hij biedt ook een oplossing aan iedereen die een fijne zaal zoekt voor eender welk feest. De naam koos hij niet zomaar. Goed voor een apart verhaal.

Alexander Albicher heeft aardig wat horeca-ervaring. De in Antwerpen neergestreken Zeeuw baatte onder meer Bahnhof uit op Spoor Oost of het museumcafé van Red Star Line. Na de werkuren woonde hij met zijn gezin naast taverne Gitschotel. De al een tijdje gesneuvelde zaak gaf hij een totale make-over.  

“Dit is gegroeid vanuit mijn cateringbedrijf Keukentuig. Die catering wil ik nog blijven doen. Vandaar de redelijk grote keuken in verhouding tot de zaal en de beperkte openingstijden. De dagen waarop de zaak niet opent, wil ik toch benutten. Daarom leek verhuren mij wel tof. Er zijn altijd wel mensen op zoek naar een zaal voor een bijeenkomst met de familie. Al sta ik open voor allerlei soorten vragen.”

Gitschotellei 2.0

De menukaart ligt intussen vast. “Die omvat kleine gerechten uit de wereldkeuken, van Indisch tot Zuid-Amerikaans. Je kan er verschillende van bestellen”, zegt Alexander. “Daarom dacht ik eerst aan Melting Pot als naam. Dat dekte wel de lading voor het eten. Maar het werd uiteindelijk De Buren. We zijn niet alleen de buren, ik ben een Noorderbuur en in een wat overdrachtelijke zin slaat het ook op de menukaart.”

De Buren wordt zo de zoveelste zaak die op de Gitschotellei leegstand invult en voor de buurt een upgrade betekent. De heropleving van de Boelaarbuurt is de jongste jaren amper bij te houden.

“Ik vind niet dat het stilaan te veel wordt. Alle mensen die hier passeren, zijn geïnteresseerd. Ik denk wel dat het met De Buren goed gaat komen. We zijn hier komen wonen in 2014. De verandering was toen al wat bezig. Toch waren er nog veel winkels die leegstonden. Na de opening van Bar Brul is het allemaal snel gegaan. Ik denk zelfs dat de aantrekkingskracht nu richting andere wijken kan gaan. Tot nu toe was de heropleving vooral een lokaal verhaal. Ik zie de buurt nu mensen uit andere wijken lokken. Die naar hier komen, iets komen eten, naar de bars afzakken of richting het park trekken. Dat blijft toch een mooie plek.” (dp )

www.deburen.site

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus