Ring Kortrijk heropent na make-over en krijgt horecazaken

Margaux Deletlanque van kapsalon Taelman, de enige zaak die er in 1973 was en nog is.© LOH

Marketing coördinator Babette Schotte (links vooraan) en naast haar manager Charlotte Tahon klinken mee met het publiek voor een halve eeuw Ring Kortrijk.© LOH

1 / 2
thumbnail: Margaux Deletlanque van kapsalon Taelman, de enige zaak die er in 1973 was en nog is.
thumbnail: Marketing coördinator Babette Schotte (links vooraan) en naast haar manager Charlotte Tahon klinken mee met het publiek voor een halve eeuw Ring Kortrijk.
Kortrijk -

Ring Kortrijk bestaat vijftig jaar en kreeg een make-over. Er is nu ook een evenementenplein bij het shopping center. En het aantal horecazaken wordt uitgebreid.

Kris Vanhee

Sinds 1 oktober 2021 veranderde het winkelcentrum Ring Shopping zijn naam naar Ring Kortrijk. Het was de eerste stap in de grote vernieuwing van het shopping center dat net vijftig jaar geleden in gebruik werd genomen.

Eigenaar en uitbater Wereldhave Belgium begon in 2021 aan de miljoeneninvestering. Ring Kortrijk was toe aan een nieuwe look and feel. Er kwamen een nieuw logo, een gevelrenovatie, een betere toegang en een evenementenplein.

Grote ramen

Het uiteindelijke doel was Ring Kortrijk ombouwen tot een modern en strak shoppingcentrum. Voortaan krijgt de bezoeker meer inkijk dankzij de nieuwe grote ramen. De gevel is vijf meter hoger.

Manager Charlotte Tahon: “Ring Kortrijk is een ontmoetingsplaats waar mensen niet alleen terechtkunnen om te winkelen, maar ook voor andere vormen van ontspanning. Denk aan de extra terrassen, de aanleg van groene rustpunten en ons evenementenplein. The Point is het kloppend hart met een pakjesdienst, droogkuis, een kopieer- en printservice, uitleendiensten en veel meer. We willen ons winkelaanbod verder uitbreiden met nadruk op voeding, kunst, entertainment, gezondheid en welzijn. Binnenkort komen een aantal horecazaken Ring Kortrijk versterken. Half april vertellen we daar meer over.”

Kapsalon Taelman

Ring Kortrijk ontvangt tot 3,5 miljoen bezoekers per jaar. Het shopping center wil straks een bezettingsgraad van 99 procent. Eén zaak is er al sinds de opening in 1973 bij. Dat is kapsalon Taelman. Margaux Deletlanque (28) nam zopas de zaak over van haar moeder Dorine Taelman (64). Opa Roger ging in 1973 aan de slag.

“Ik heb de zaak net dit feestjaar overgenomen”, zegt Margaux Deletlanque. Op 1 augustus gaat mijn mama officieel met pensioen. Ik voelde geen druk om het van haar over te nemen. Ik ben graag onder de mensen en dit werk is mijn passie. We gaan voor nog eens vijftig jaar. Het kapsalon is ondertussen wat opgefrist.”

Ook zaakvoerder van JBC Yuri Doom is enthousiast. “Het is geweldig om te zien dat de renovaties van Ring Kortrijk voor een frisse wind zorgen”, zegt hij. “Dat is niet alleen positief voor onze trouwe klanten, maar ook voor het aantrekken van nieuwe klanten.”

In de verf

Om het gerenoveerde shoppingcentrum in de verf te zetten, word samengewerkt met de Kortrijkse kunstacademie. Op 14 april gaan de studenten in het shopping center aan de slag. Tijdens de paasvakantie is er ook een knutselatelier. Bedoeling is kinderen de kans te geven mee te werken aan de decoratie van Ring Kortrijk. De paasvakantie wordt afgesloten met het traditionele paasparcours.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus