Weinig supporters voor duizenden wielertoeristen Ronde van Vlaanderen

Ruim een uur op voorhand trotseerde Mar Raes uit Roeselare de regen op de Berendries om zijn neef te zien passeren.© edp

Sint-Maria-Oudenhove -

Boven op de Berendries applaudisseerde Marc Raes uit Roeselare zaterdag voor elke wielertoerist die Brakelse helling opreed. “Het is nog een uur wachten op mijn neef.”

Eric De Pessemier

Een constante aanvoer van wielertoeristen kon je zaterdag her en der in de Vlaamse Ardennen aanschouwen. Ook op de Berendries hield de stroom fietsers niet op. (Lees verder onder de foto)

Een constante stroom van fietsers palmde zaterdag de Brakelse hellingen, zoals de Berendries, in.© edp

Alleen de deelnemers van de 75 km lieten Brakel en zijn hellingen links liggen. In schril contrast met de massa die zondag de eliterenners zal aanmoedigen, ontmoetten we weinig supporters. “Het is nu 10 uur en ik sta hier al een tijdje in de regen iedereen aan te moedigen”, zegt Marc Raes uit Roeselare. (Lees verder onder de foto)

Voor Marc Raes uit Roeselare verdient elke deelnemer een applaus.© edp

“Leuk is dat de wielertoeristen dat appreciëren. Velen groeten me terug. Eigenlijk sta ik hier voor mijn neef Michel uit Lokeren. Ik had net nog contact met hem en het zal nog wel een uurtje duren alvorens hij de Brakelse hellingen trotseert. In die tussentijd applaudisseer ik voor iedere wielertoerist die voorbij komt. Voor mijn neef heb ik een spandoek gemaakt: Mizel, je bent een topper. Go go go!!!

Even over de top gaan enkelingen in de remmen om te wachten op hun maten. Zo ook zoon Koenraad en vader Jozef Maes uit Gent. (Lees verder onder de foto’s)

Vader en zoon Maes uit Gent wachten op elkaar na elke helling.© edp

Voorlopig kon de wielertoerist uit Aarlen zijn mechanische pech steeds zelf verhelpen.© edp

Samen op de foto en dan verder voor nog tientallen kilometers. Een man uit Aarlen heeft dan weer pech met zijn versnellingsapparaat. “Voorlopig kan ik het zelf nog steeds bijstellen”, zegt hij terwijl hij beseft dat er nog 14 hellingen op hem wachten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus