Ozzy Osbourne zet maand na aangekondigd pensioen toch weer een optreden in de agenda

Een grote concertreeks zit er niet in maar één optreden moet wel lukken.© ISOPIX

Amper enkele weken geleden kondigde Ozzy Osbourne zijn muzikale pensioen aan, maar inmiddels staat er toch alweer een concert op de agenda. De 74-jarige rocker treedt in oktober op tijdens het nieuwe hardrockfestival Power Trip in Californië.

Tom Vets

Normaal was het de bedoeling dat Ozzy, die Parkinson heeft, zich dit jaar zou bezighouden met een grote Europese tournee. Maar die werd recent afgezegd omdat zijn gezondheid het niet meer toeliet. Hij verklaarde toen definitief te stoppen met touren. “Dit is waarschijnlijk een van de moeilijkste dingen die ik ooit heb moeten delen met mijn trouwe fans”, klonk het toen. Ook een zwaar ongelukkige van vier jaar geleden, waarbij hij zijn ruggengraat beschadigde, blijft hem parten spelen. “Mijn zangstem is prima, maar na drie operaties, stamcelbehandelingen, eindeloze fysiotherapiesessies en de meest recent baanbrekende Cybernics (HAL)-behandeling, is mijn lichaam nog steeds zwak”, vertelde hij er twee maanden geleden over.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Onlangs vertelde hij dat hij zich weer wat beter voelde, en toch weer hoopte om een concertreeks te doen. Zover is het voorlopig nog niet, maar een eenmalig optreden in oktober moet op dit ogenblik wel lukken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen