Enthousiaste cafégangers vieren heropening Las-Caux op Sint-Nicolaasplein: “Hopelijk vindt de jeugd snel de weg terug naar het plein”

De Sint-Niklase jeugd was graag aanwezig tijdens de heropening van het café.© yjs

Sint-Niklaas -

Met de heropening van café Las-Caux werd vrijdagavond het Sint-Nicolaasplein in Sint-Niklaas opnieuw nieuw leven ingeblazen. Kersvers zaakvoerder Tom Van Gorp (34) toverde voor de openingsavond het bekende café om tot een heus danscafé. “We hebben echt nood aan de vrijdagen van weleer”, klinkt het bij de opgetogen cafégangers.

Yannick Joos

Danscafé Las-Caux is al sinds jaar en dag een vaste waarde op het plein in het centrum van de stad en de tijdelijke sluiting maakte dan ook heel wat los bij de Sint-Niklase cafégangers. Na meer dan een half jaar opende de Antwerpse horeca-uitbater Tom Van Gorp (34) vrijdagavond opnieuw de deuren voor het grote publiek. “Ondanks de moeilijke periode heeft het plein nog steeds de mogelijkheid om opnieuw dé uitgangsbuurt bij uitstek te worden in de stad”, vertelt Tom. “Ik heb hier lang naar uitgekeken en samen met mij ook heel wat vaste klanten van vroeger.”

LEES OOK. Kersverse cafébazen Sint-Nicolaasplein zetten de tapkranen weer open na moeilijke periode: “Sint-Niklazenaren zitten op hete kolen”

Barvrouw Shauni Proost (30) is eveneens opgetogen om opnieuw pintjes te kunnen tappen in het danscafé. “Het is bijzonder fijn om bekend volk van vroeger terug te zien”, zegt Shauni. “Ik ben ervan overtuigd dat het vaste publiek snel weer naar het Sint-Nicolaasplein zal afzakken. Eens de terrasjes opnieuw worden opgesteld, zal de goesting bij heel wat Sint-Niklazenaren opnieuw opborrelen en zal het plein wederom een gezellige plek worden.”

Nieuwe start

Café Las-Caux blijft vooral een café voor jongeren en ook zij waren er graag bij op de openingsavond. “De vrijdagavonden waren de afgelopen maanden bijzonder triestig”, vertellen Rens Verlinden (20) en Arno Capens (20). “Als hier vijftig man op het plein was tijdens het weekend was het al veel, terwijl je hier vroeger over de koppen kon lopen. De Sint-Niklase jeugd gaat nu steeds vaker uit in Antwerpen of Gent en dat is jammer aangezien Sint-Niklaas ook een volwaardige uitgangsbuurt moet kunnen bieden. We hopen in ieder geval dat met de heropening van Las-Caux en Oud Rethorica volgende week het plein een nieuwe en frisse start kan nemen en dat jongeren snel terug hun weg naar het plein zullen vinden. Het klinkt misschien raar maar we hopen dat we hier binnenkort opnieuw naar een plekje moeten zoeken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus