120 jaar ervaring gaat op pensioen bij politie: “We zijn zeker niet bang voor het zwarte gat”

© PZ Rhode & Schelde

Merelbeke -

De politiezone van Rhode & Schelde verliest 120 jaar aan ervaring. Commissaris Eric Dhondt (65), eerste hoofdinspecteur Wim De Jaeger (58) en wijkinspecteur Veronique Bauwens (58) trekken na een lange carrière de deuren van het politiekantoor dicht en werden gehuldigd voor hun loopbaan.

Simon Dekaezemaker

Tijdens de politieraad van Rhode & Schelde woensdag werden de drie gepensioneerden in de bloemetjes gezet door korpschef Yves Asselman, de burgemeesters van de gemeenten in de zone en de politieraadsleden. De erkenning voor hun lange carrière bij de politie deed het drietal deugd.

Carnaval

44 jaar was commissaris Eric Dhondt (65) in dienst. “Als adjunct van de korpschef zette ik de jongste jaren mee het beleid uit”, zegt hij. “Bij het grote busongeval in Breda waren ook slachtoffers uit Heusden. Ik ben toen met de nabestaanden gaan spreken. Dat moment is me altijd bijgebleven.”

Als veldwachter in Oosterzele begon Wim De Jaeger (58) in 1988 aan zijn loopbaan. “Altijd heb ik in deze zone gewerkt”, zegt hij trots. De hoofdinspecteur zorgde dat de passages van de Ronde Van Vlaanderen, carnaval en 850 andere evenementen veilig verliepen. “Veel werk, maar ook genieten.”

Hobby’s en gezin

Veronique Bauwens (58) ten slotte was in de jaren 80 een van de eerste vrouwen bij de rijkswacht en groeide als wijkinspecteur uit tot het gezicht van Destelbergen. “Dat sociale was me echt op het lijf geschreven. Ik wou mensen helpen waar ik kon, daar haalde ik veel voldoening uit.”

Het drietal deed al die jaren de job met hart en ziel, maar nu wacht een nieuwe levensfase. “We vrezen het zwarte gat niet”, klinkt het in koor. De gepensioneerden willen meer tijd vrijmaken voor hun familie en gezin, voor hun hobby’s en ook wat meer genieten van het leven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus