“Trump vliegt maandag naar New York en zal nacht voor voorgeleiding doorbrengen in Trump Tower”

© AP

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump vliegt maandag vanuit zijn woonplaats in Florida naar New York, één dag voor zijn voorgeleiding in een rechtszaal in Manhattan. Hij zal maandagavond in zijn Trump Tower verblijven, schrijft Bloomberg op basis van anonieme bronnen. De voormalig president wordt dinsdagmiddag (lokale tijd) verwacht in het gerechtsgebouw van Manhattan.

gjsBron: BELGA

Hij zal kortstondig worden opgepakt, zodat vingerafdrukken en politiefoto’s van hem kunnen gemaakt worden. Vaak worden beklaagden ook in de handboeien geslagen. Of dat in het geval van Trump zal gebeuren, is onduidelijk. Zeker is dat de ex-president na die procedure weer naar huis kan.

LEES OOK. Trump krijgt niet de steun waar hij op hoopte: oproep tot protest amper beantwoord

Na het horen van de aanklacht zal Trump naar verwachting zeggen niet schuldig te zijn. Daarna keert hij direct terug naar zijn verblijfplaats Mar-a-Lago. Hij gaf vrijdag nog te kennen dat hij “niet bang is voor wat er nog aankomt”.

LEES OOK. Donald Trump zal dinsdag toch niet in handboeien verschijnen in de rechtbank: “Ik ben niet bang voor wat nog komt”

Trump is aangeklaagd na een onderzoek naar zwijggeld betaald aan pornoster Stormy Daniels. Hij is de eerste voormalige Amerikaanse president ooit die is aangeklaagd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen