Dorp van de Ronde haalt wielerexpo van onder het stof (en laat je bier proeven)

In zaal Sinjo ging vrijdagavond de expo ‘Wielercultuur in Beernem’ open. In de bar kan je proeven van een Export Roger Lambrecht.© mvn

Sint-Joris

In zaal Sinjo in Sint-Joris kan je nog tot zaterdag 8 april de expo Wielercultuur in Beernem bezoeken. De tentoonstelling was vijf jaar geleden al eens te bewonderen, maar op voorzet van oppositiepartij N-VA worden de vele foto’s, filmpjes, truitjes en andere wielerattributen nogmaals tentoongesteld. Beernem is op zondag 2 april immers voor het eerst Dorp van de Ronde.

De dienst erfgoed en Cultuur Historische Kring Sint-Joris hebben de expo herwerkt en uitgebreid. Historisch fiets-, foto- en filmmateriaal biedt een overzicht van alle wielrenners die Beernem ooit gekend heeft. Ook de vele Beernemse wieler(toeristen)clubs worden in de verf gezet.

De expo is gratis toegankelijk. In de bar kan je proeven van een Export Roger Lambrecht, als eerbetoon aan de ex-profwielrenner uit Sint-Joris. Hij droeg ooit de gele trui in de Ronde van Frankrijk en nam meermaals deel aan de Ronde van Vlaanderen.(Arne Franck)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus