Sint-Mariaziekenhuis versoepelt vanaf maandag de mondmaskerplicht

In het Sint-Mariaziekenhuis mogen de mondmaskers vanaf maandag uit, met uitzondering van enkele diensten met de meest kwetsbare mensen.© idh

Halle -

Vanaf maandag 3 april hoef je als bezoeker, als patiënt of als medewerker geen mondmasker meer te dragen in het Sint-Mariaziekenhuis in Halle. Maar er gelden uitzonderingen voor de dienst Intensieve Zorgen, de SUMID-afdeling en op de spoedafdeling.

Ingrid Depraetere

“Het Halse ziekenhuis versoepelt vanaf maandag de mondmaskerplicht op basis van beslissingen die de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid vorige week nam. Maar we blijven voorzichtig voor kwetsbare mensen”, zo klinkt het in het Sint-Mariaziekenhuis. “We raden mensen aan als ze naar het ziekenhuis komen toch een mondmasker op zak te steken want er zijn uitzonderingen.”

Zo moet wie een patiënt bezoekt op de diensten SUMID (stroke unit & midcare) en Intensieve Zorgen of een patiënt in isolatie toch nog een mondmasker dragen. Wanneer patiënten hoesten, niezen en zich grieperig voelen, wordt van bezoekers hetzelfde gevraagd. Bezoekers die zelf verkouden of grieperig zijn, wordt gevraagd om thuis te blijven.

Ook op de spoeddienst blijft een mondmasker verplicht voor wie moet hoesten, niezen en zich grieperig voelt. In dat geval moet ook de begeleider een mondmasker dragen. Op de spoedafdeling draagt ook het personeel een mondmasker. In de rest van het ziekenhuis hoeft het personeel geen mondmasker meer te dragen tenzij ze dichter dan anderhalve meter bij de patiënt komen.

“Het gaat om een voorlopige regeling die kan aangepast worden wanneer de viruscirculatie opnieuw toeneemt of verder afneemt”, zo laat het ziekenhuis weten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus