Zondag lancering kindvriendelijke fietsroutes met gratis ijsje bij Den Achtersten Dries

Schepen voor toerisme Olivier Rul (Open Vld) en Toerisme Zoersel zijn er klaar voor.© Toerisme Zoersel

Zoersel -

Zondag 2 april worden in Zoersel twee nieuwe kindvriendelijke fietsroutes gelanceerd. Het is een initiatief van Toerisme Zoersel en het Land van Playsantiën

Eén route situeert zich in Sint-Antonius, een tweede loopt in Zoersel. Die laatste route wordt op 2 april ingehuldigd. Ze loopt langs leuke speelpleintjes en ontmoetingsplaatsen waar kinderen zich thuis voelen.

Er kan van 10u tot 17u vertrokken worden vanaf het Lindepaviljoen, Oostmallebaan 15 in Zoersel. De route is volledig afgepeild zodat de kinderen en hun begeleiders in alle rust op eigen tempo en op het moment dat hun best past.

De deelnemers komen voorbij de ijshoeve Den Achtersten Dries, waar een gratis ijsje wacht. De deelnemers krijgen ook gratis folders van de twee routes.

Eén en ander past in een reeks van gelijkaardige 10 routes, die gerealiseerd zijn in de gemeentes Lille, Malle, Ranst, Zandhoven en Zoersel en gelanceerd worden door het Land van Playsantiën, een toeristisch samenwerkingsverband van deze vijf gemeentes.

Alle routes zijn na hun lancering beschikbaar in het Lindepaviljoen, dat vanaf 1 april tot einde september terug open is voor het publiek op alle zaterdagen, zondagen en feestdagen van 13u tot 17u.

Daar kan iedereen gratis terecht voor toeristische info, een bezoek aan de Lindeboom en de tentoonstelling “De Boer…. Hij ploegde voort”.

www.toerismezoersel.be en www.landvanplaysantïen.be

 kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus