Schelle lanceert Opstap-pas voor inwoners met beperkt inkomen of pleegkind

De Opstap-pas.© gemeente Schelle

Schelle -

De gemeente Schelle start vanaf april met de Opstap-pas. Inwoners met een beperkt inkomen of pleegkind krijgen hiermee extra financiële steun om deel te nemen aan allerlei activiteiten.

“Mensen met een inkomen onder de Europese armoedegrens willen we stimuleren en kansen geven om een sociaal netwerk uit te bouwen en deel te nemen aan culturele, sportieve en ontspannende activiteiten”, zegt schepen voor Cultuur en Financiën Vera Goris (CD&V). “Daarnaast geven we ook pleegouders een extra ondersteuning voor hun engagement om een kind in hun gezin op te nemen.”

Met de Opstap-pas krijgen gezinnen een tegemoetkoming om aan te sluiten bij een sportclub, jeugd- of socio-culturele vereniging. Daarnaast krijgen ze een korting op activiteiten van de dienst Vrije Tijd, Ivebica en het Huis van het Kind. Ook is er een ondersteuning op de maximumfactuur van het kleuter- en basisonderwijs.

De Opstap-pas is gratis en telkens geldig van april tot en met maart van het volgende jaar. “Komt een gezin in aanmerking, dan krijgen alle gezinsleden een persoonlijk exemplaar. In een pleeggezin ontvangt het pleegkind een Opstap-pas. De pas geeft in de meeste gevallen een korting, wat wil zeggen dat je zelf ook nog een gedeelte zal moeten betalen. De medewerkers van onze sociale dienst geven graag meer info en helpen je bij de aanvraag.”

(bar)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus