Ferm Kinderopvang wil bedreigde crèches Sneeuwwitje en De Zeven Dwergjes overnemen

© mvn

Oostkamp -

Er is een oplossing in de maak voor de kinderdagverblijven Sneeuwwitje en De Zeven Dwergjes in Moerbrugge. Het Agentschap Opgroeien wil de crèches sluiten na een negatieve evaluatie, maar Ferm Kinderopvang is kandidaat om ze vanaf de zomer anderhalf jaar lang over te nemen.

Arne Franck

Na intense onderhandelingen van de gemeente Oostkamp met de huidige uitbaatster, het Agentschap Opgroeien en potentiële overnemers is er een kandidaat-overnemer gevonden voor kinderdagverblijf De Zeven Dwergjes en het aanpalende opvanginitiatief Sneeuwwitje in Moerbrugge. “Ferm Kinderopvang engageert zich om achttien maanden lang de opvang te organiseren van de kinderen die er momenteel verblijven én van de kinderen die er binnenkort zouden starten”, zegt burgemeester Jan de Keyser (CD&V). “De gemeente springt financieel bij. De gemeenteraad moet hiervoor nog het licht op groen zetten.”

Erkenning ingetrokken

Op 19 december vorig jaar trok het Agentschap Opgroeien de erkenning van de beide kinderopvanginitiatieven in. De beslissing was het eindpunt van een lang traject van opvolging en handhaving. Door de beslissing dreigden 68 peuters zonder opvang te vallen. Maar zo ver komt het dus niet. Als alles volgens planning verloopt neemt Ferm Kinderopvang vanaf 1 juli de beide crèches over. “Wat de mogelijkheden zijn na die achttien maanden, wordt bekeken met de verschillende partners”, aldus de Keyser.

Het is nu al duidelijk dat er op elke weekdag opvang zal zijn tussen 7 en 18 uur, normaal gezien ook op dezelfde locatie. “De ouders worden bevraagd over hun actuele opvangnoden. Op basis daarvan wordt de puzzel gelegd om voor zoveel mogelijk gezinnen op deze locatie een oplossing aan te bieden.”

Personeel behouden

Ook voor het personeel van beide crèches is er goed nieuws. “Alle partners streven ernaar om de huidige personeelsleden aan boord te houden. We zijn verheugd over deze oplossing en hopen dat hiermee een einde komt aan de slopende onzekerheid bij de betrokken ouders en medewerkers”, besluit de Keyser.

LEES OOK. Kinderdagverblijf dat “niet langer veilig is voor opvang” moet dicht, oplossing gezocht voor 68 kindjes

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus