Nagelstudio’s mogen heropenen als aan strenge voorwaarden wordt voldaan

De Centrumgalerij werd drie weken geleden al gedeeltelijk heropend.© Kabinet Persoons

Brussel -

De nagelstudio’s in de Centrumgalerij die kunnen voldoen aan de strenge voorwaarden inzake openbare veiligheid en gezondheid, mogen heropenen. Dat is beslist na een grondig onderzoek bij de 27 aanwezige nagelstudio’s. Dat meldt schepen Ans Persoons (change.brussels).

Amaury Michaux

Na de gedeeltelijke heropening van de Centrumgalerij drie weken geleden, werd bij elk nagelstudio een grondig onderzoek uitgevoerd. 27 nagelstudio’s werden individueel onderzocht en de dienst Openbare Veiligheid van de stad Brussel heeft ter plaatse meerdere bezoeken afgelegd. Aan de hand van dit onderzoek heeft de burgemeester Philippe Close (PS) besloten om bij wijze van overgangsmaatregel de nagelstudio’s te heropenen die voldoen aan de strenge voorwaarden inzake openbare veiligheid en gezondheid.

Zo moeten de nagelstudio’s onder andere een keuringsbewijs van de eigen elektrische installatie kunnen opleggen, aantonen dat in het handelspand niet meer dan anderhalve liter ontvlambare producten en niet meer dan 3 kilogram gevaarlijke stoffen en preparaten worden opgeslagen. De zaken moeten ook over een automatische deur beschikken en over een luchtafvoersysteem. De ventilatiepunten moeten zich ook direct boven de nagelwerkplekken bevinden

Deze heropening blijft voorlopig, want op termijn moeten alle nagelstudio’s niet alleen aan deze strenge voorwaarden voldoen, maar ook een collectief ventilatiesysteem moeten installeren met een afvoer via het dak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus