Hulpdiensten vonden slachtoffer vol bloed: Bulgaar (32) die huisgenoot met hamer sloeg wordt vervolgd voor poging tot doodslag

© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Gent -

Een 54-jarige Bulgaar werd begin januari ’s nachts aan de Tolhuislaan aangetroffen vol bloed. Het slachtoffer was door een huisgenoot bewerkt met een hamer bij een vechtpartij. De raadkamer in Gent besliste vrijdag dat hij zich voor de rechter moet verantwoorden voor poging tot doodslag.

Simon Dekaezemaker

Buren werden begin dit jaar opgeschrikt door een zware vechtpartij in de Jan Baptist Davidstraat, een zijstraat van de Tolhuislaan. Een 54-jarige Bulgaar werd daar om 2 uur ‘s nachts met een hamer bewerkt door een andere Bulgaar. Het slachtoffer moest verschillende slagen incasseren.

De hulpdiensten werden verwittigd en vonden het slachtoffer met een zwaar bebloed aangezicht. De Bulgaar was zwaargewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn agressor werd door de Gentse politie opgepakt en zit sindsdien in voorhechtenis in de gevangenis.

Huisgenoten

De twee Bulgaren woonden samen in een woning in Jacob van Maerlantstraat, een andere zijstraat van de Tolhuislaan. Ze leefden daar met nog andere mannen samen. ’s Nachts ontstond een discussie, die eindige in de zware vechtpartij. De aanleiding van de feiten is voorlopig onduidelijk.

In twee maanden werd het onderzoek naar door het parket van Oost-Vlaanderen afgerond. Vrijdag werd de zaak door de raadkamer doorverwezen naar de correctionele rechtbank. De 32-jarige Bulgaar moet zich binnenkort verantwoorden voor de kwalificatie poging tot doodslag.