Verkoop van truitjes van Rode Duivels brengt 18.000 euro op: “Centen gaan we gebruiken om kinderen meer te laten bewegen”

Jan Vertonghen ontmoette vrijdag enkele kinderen van bieders.© ies

Lokeren -

Veilinghuis Vavato, dat sinds vorig jaar haar intrek heeft genomen in gloednieuwe kantoren en magazijnen aan de Waaslandlaan in Lokeren, kreeg vrijdagnamiddag Rode Duivel Jan Vertonghen op bezoek. Onlangs werden er een heleboel truitjes van het WK in Qatar van de Rode Duivels verkocht en de kopers en hun kinderen werden uitgenodigd om Vertonghen te ontmoeten.

Ivan Elegeert

Vertonghen werkt met zijn Jan Vertonghen Foundation samen met het gekende veilinghuis Vavato. “We organiseerden de voorbije jaren al enkele veilingen voor het goede doel. Die leverden in totaal al zo’n 45.000 euro op”, vertelt co-CEO van Vavato Nicolas Germanes. “Maar we wilden een stapje verder gaan en besloten daarom structureel partner te worden van de Jan Vertonghen Foundation om op geregelde basis veilingen te organiseren voor de projecten die de Foundation organiseert.”

(Lees verder onder de foto)

Vertonghen ging er op de foto met zijn jonge fans.© ies

De meest recente veiling, waarin de truitjes die de Rode Duivels droegen tijdens het voorbije WK in Qatar, bracht zon 18.000 euro op. Het veilinghuis nodigde daarom heel wat bieders en hun kinderen uit op een meet en greet met Vertonghen. “Ik heb daar absoluut geen moeite mee. Want ik wil met deze Foundation ook na mijn voetballoopbaan verder gaan”, zegt Vertonghen. “Het geld dat we ophalen, wordt gebruikt om overal in België zogenaamde Playgrounds op te trekken. Daar kunnen kinderen zich op een actieve manier ontspannen. Want zelfs ik merk, sinds we weer in België wonen, dat mijn kinderen te veel binnen zitten. En dat mag niet de bedoeling zijn.”

De Foundation werkt ook samen met de kinderafdeling van een aantal ziekenhuizen om ook daar het verblijf van de kinderen wat aangenamer te maken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus