Afscheid van Big Bang Wetenschapsbad met doe-expo rond energie

Het Big Bang Wetenschapsbad sluit af met een doe-expo.© Joerie Dewagenaere

Wevelgem -

Dit najaar wordt het oude zwembad in Wevelgem gesloopt. Veertien maanden lang vonden zo’n 5.000 kinderen de weg naar het Big Bang Wetenschapsbad, zoals het gebouw tijdelijk werd gedoopt. Nu wordt daar nog een laatste vervolg aan gebreid met een doe-expo rond energie.

Joerie Dewagenaere

Een virtueel toertje in een windturbine of zelf een windmolen maken? Deze paasvakantie kan het gratis in het oude zwembad van Wevelgem. Dat doet nog vier weken lang dienst als het Big Bang Wetenschapsbad. Afsluiter van die invulling is een doe-expo rond energie, in samenwerking met Designregio Kortrijk.

In oktober 2021 kreeg het gebouw een nieuwe invulling, dat bleek een succes en daar wilde men nog een mooi einde aan breien. “In zo’n 14 maanden kwamen maar liefst 5.000 kinderen langs”, aldus schepen van Digitalisering en Innovatie Kevin Defieuw (CD&V). “Aangezien het zwembad dit najaar gesloopt wordt, zochten we nog een nieuwe insteek. Energie is nog altijd brandend actueel en past dus perfect.” (lees verder onder de foto)

De expo is niet enkel voor kinderen.© Joerie Dewagenaere

Zowel jong als oud kunnen er op een interactieve en laagdrempelige manier alles te weten komen rond energie. In de paasvakantie is het zwembad open van woensdag tot en met zondag tussen 14 en 17 uur behalve op Pasen. De twee volgende weken kunnen de Wevelgemse scholen op bezoek gaan. “Voor velen zal het de laatste keer zijn dat ze het volledige zwembad kunnen bezoeken. Al zijn er wel nog plannen voor kleinere evenementen van de jeugdclub en de academie.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus