Gerecht valt binnen bij vleesverwerkende bedrijven in onderzoek naar mensenhandel

De inval gebeurde bij verschillende vleesverwerkende bedrijven.© Kristof Vadino

Oostende/Aarschot -

Het gerecht is afgelopen week binnengevallen bij verschillende vleesverwerkende bedrijven in West-Vlaanderen, Limburg en Antwerpen. Het kadert in een onderzoek naar mogelijke feiten van, onder meer, mensenhandel. In West-Vlaanderen viel het gerecht binnen in Oostende, maar daar werd niemand opgepakt die aangehouden blijft.

Jelle Houwen

De invallen en de huiszoekingen zijn het resultaat van een gerechtelijk onderzoek dat gevoerd wordt door de onderzoeksrechter in Brugge. Aanleiding is mogelijke info bij het gerecht over feiten van mensenhandel en sociaalrechtelijke inbreuken bij bedrijven die actief zijn in de vleesverwerkende sector. Alles startte bij een bedrijf in Oostende, vandaar dat de onderzoeksrechter in Brugge de leiding over het onderzoek heeft.

Zowel woensdag als donderdag vielen de speurders binnen in het bedrijf in Oostende, maar ook in Limburg en Antwerpen. Er zijn verschillende verdachten maar zij werden niet aangehouden. In Aarschot werd ook iemand opgepakt die wel voor de onderzoeksrechter werd gebracht. “Die besliste om de persoon in kwestie aan te houden”, zo meldt het arbeidsauditoraat van West-Vlaanderen.

“Het verdere onderzoek zal moeten aantonen of de feiten al dan niet bewezen zijn. De gecontroleerde bedrijven zijn actief in de vleesverwerkende sector. Het onderzoek gaat over mogelijke feiten van mensenhandel en sociaalrechtelijk inbreuken en wordt gevoerd door zowel politie- als inspectiediensten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus