Tracé noordelijke Brusselse Ring voorlopig vastgelegd

© Peter Hilz

Na een uitgebreide raadpleging heeft de Vlaamse regering vrijdag het tracé voor de herinrichting van de noordelijke Brusselse Ring voorlopig vastgelegd in een Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan. Het openbaar onderzoek kan nu van start gaan.

Bron: BELGA

De oplossing voor het noordelijke deel van de Ring, het gebied tussen de verkeerswisselaar op de E40 in Groot-Bijgaarden en de verkeerswisselaar op de E40 in Sint-Stevens-Woluwe, werd vorige zomer al voorgesteld. Daarna werd een adviesronde gehouden. Intussen hebben bedrijven, lokale besturen en actiegroepen hun input kunnen geven.

De krachtlijnen zijn bekend. Zo komt er in de zone Zaventem, tussen de verkeerswisselaars van de Ring met de E40 richting Leuven en de E19, een parallelstructuur. Weggebruikers zullen op de grote knooppunten moeten kiezen tussen de doorgaande Ring of de parallelle Ring.

Tussen de verkeerswisselaars met de A12 en de E40 richting Gent worden de op- en afritten herschikt, waardoor de weefbewegingen veiliger worden.

Daarnaast komen er 32 nieuwe of vernieuwde verbindingen voor fietsers en voetgangers over en onder de Ring. Er is ook sprake van 30 ecologische verbindingen en er wordt 2 hectare onthard.

Het ontwerp van het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) wordt nu in een openbaar onderzoek aan alle burgers voorgelegd, meldt minister van Mobiliteit Lydia Peeters.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen