Nico (16) organiseerde op eigen houtje al tien evenementen: “Ik wil mensen van mijn leeftijd een plek bieden om te feesten”

Nico is al aan zijn tiende feestje toe als organisator.© scl

Leuven/ Bierbeek -

De meeste zestienjarigen zetten net hun eerste stapjes in het uitgaansleven, maar Nico Frederix uit Bierbeek organiseert de feestjes zelf aan de lopende band. Een jaar geleden zette hij zijn eerste evenement op poten, vrijdagnacht was zijn tiende feestje al. “Mensen van mijn leeftijd een plek bieden om te feesten”, zegt Nico. “Dat is de missie.”

Sam Coremans

Nico wandelt rustig rond in feestzaal Place2Be, terwijl hij keuvelt met de uitbater over een nieuwe lichtinstallatie. Zijn kennis over het onderwerp zou hem niet verraden, maar hij is slechts zestien jaar. Toch heeft hij al heel wat ervaring in de evenementensector.

“Tijdens de coronacrisis kwam ik op het idee om zelf fuiven te organiseren”, zegt Nico. “Ik heb online mezelf aangeleerd hoe ik dat het beste aanpakte. Security regelen, reclame maken, zalen regelen… Er kruipt heel wat werk in. Ik maak ook de website van mijn evenementen.”

Zijn eerste feestje was een schot in de roos. Hij verkocht feestzaal De Waaiberg uit met achthonderd gasten. “Een heel leuk gevoel natuurlijk”, zegt de ondernemende tiener. “Al de winst steek ik opnieuw in mijn feestjes, om altijd grotere en betere evenementen te organiseren.”

Nico organiseerde in een jaar tijd nog negen andere feestjes, die altijd heel wat jongeren aantrokken. Hoe hij dat steeds weer opnieuw doet? “Ik heb wel wat trucjes op sociale media, maar die hou ik voor mezelf”, knipoogt hij.

Geen feestbeest

Zelf is Nico geen groot feestbeest. “Ik vind het wel al eens leuk, maar ik ben niet iemand die in het midden van de zaal op en neer springt”, zegt hij. “Eigenlijk ben ik meer gefocust op de organisatie van de feestjes waar ik langsga. Ik ben het ook niet gewoon om te dansen. Op mijn feestjes moet ik heel de avond brandjes blussen en het overzicht houden.”

“Voor mij gaat het niet om geld verdienen. In Leuven zijn alle feestjes gericht op studenten, maar wij willen ook feesten. Ik wil een plek bieden om dat mogelijk te maken. Bovendien wil ik laten zien dat jongeren ook goede ideeën en ondernemingszin hebben.”

Boom planten

Zijn tiende feestje kreeg meer invulling dan enkel plezier maken. “Per vijf verkochte tickets wordt er een boom gepland”, zegt Nico. “Zo zetten we ons al feestend in voor het milieu.” De meeste gasten feesten door tot twee uur ’s nachts, maar voor Nico stopt het daar niet. “Meestal lig ik pas om half acht in mijn bed. Mijn ouders snappen het wel, maar als ik zelf uitga, moet ik toch wat vroeger naar huis”, lacht hij.

Een van de feestjes van Nico in Place2Be.© IF

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus