Voorwaardelijke celstraf voor man die elleboogstoot uitdeelde aan straathoekwerker

© Dirk Vertommen

Mechelen -

Een 48-jarige man uit Mechelen werd door de correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien maanden met uitstel. De man werd beschuldigd van belaging en slagen en verwondingen aan een straathoekwerker. Zelf bleef hij altijd ontkennen dat hij fysiek geweld gebruikte.

Nadat Mechelaar R.C. van een stelling viel en niet meer kon gaan werken, probeerde hij aan een leefloon te geraken. Hij rekende daarvoor op de steun van enkele straathoekwerkers. Maar toen de procedure niet liep zoals hij had gehoopt, richtte hij zijn ongenoegen op de straathoekwerkers. Hij stuurde tal van berichtjes en gaf ook een elleboogstoot aan een van hen. Dat werd bevestigd door een getuige.

Toch bleef de man altijd ontkennen dat hij fysiek geweld gebruikte. “Dat hij verkeerde berichtjes stuurde en dat zoiets overkomt als belaging, geeft mijn cliënt toe, maar de slagen ontkent hij met klem”, aldus advocaat Mano Minten tijdens de behandeling van de zitting. “Hij heeft niemand geduwd, geslagen of aangeraakt.”

Het openbaar ministerie vorderde een gevangenisstraf van een jaar tegen de veertiger, die tijdens de zitting een positieve drugstest aflegde omdat hij naar eigen zeggen een stuk spacecake had gegeten. De rechtbank in Mechelen veroordeelde hem uiteindelijk tot een voorwaardelijke celstraf van tien maanden. (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus